Andrei Makine / Fiica unui Erou al Uniunii Sovietice

Cartile lui Andrei Makine sunt traduse in peste treizeci de tari. Punctul de cotitura al vietii lui Ivan este razboiul. La Stalingrad a castigat cea mai inalta distinctie militara, iar pe un camp de batalie unde zacea ranit a cunoscut-o pe Tatiana, iubirea vietii lui. Anii de pace, in loc sa recompenseze sacrificiile eroilor, sunt si ei tragici, numai ca ororile se strecoara lent in viata de zi cu zi. Soclurile incep sa se clatine, promisiunea viitorului luminos este inlocuita de certitudinea prezentului sordid fara iesire.

Ramas vaduv si silit sa joace in continuare comedia patriotismului de parada, Ivan isi amageste singuratatea cu alcool. Singura raza de lumina din realitatea trista este Olia, fiica lui, ce pare sa se numere printre invingatori. Insa tanara ascunde un secret rusinos: santajata de K.G.B. pentru o aventura de-o noapte, Olga a devenit prostituata de lux in slujba serviciilor secrete sovietice. Ce se va intampla cand tatal va afla despre suprema injosire la care ii sunt supuse numele si fa! milia?

“Makine a scris o carte profunda si sensibila despre supravietuirea in mediul politic si social nemilos al Uniunii Sovietice.” (Washington Post)

Andrei Makine / Fiica unui Erou al Uniunii Sovietice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *