Se caută aplauze pentru concertul de Anul Nou de la Viena

Tradiţionalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va avea loc, ca de obicei, pe 1 ianuarie 2021, la ora 12.15 (ora României), deşi în faţa unei Săli de Aur fără spectatori! În condiţiile unei situaţii cu totul neobişnuite, provocate de pandemia de coronavirus, pentru a nu priva orchetra dirijată de Maestrul Riccardo Muti de reacţiile spectatorilor, ORF (Radioteleviziunea austriacă) a imaginat un proiect special ce se adresează publicului din întreaga lume. Pentru prima dată, milioanele de oameni ce urmaresc acest concert în peste 90 de țări din întreaga lume, vor putea reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor.

Wiener Philharmoniker

Foto: (c) Oesterreich Werbung / Lois Lammerhuber

În cadrul unei colaborări cu compania Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părți ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Încă de pe acum, vă puteţi înscrie în acest sens pe acest site pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena.

Această contribuție sonoră LIVE din partea publicului este o dovadă în plus de apreciere pentru comunitatea artistică, într-un moment în care aceasta se află în impas, în întreaga lume.

Via: Ambasada Austriei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *