Atelier de Teatru – Corp

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de luni, 5 septembrie, la un Atelier de Teatru – Corp, sustinut de actorii Alexandru Pribeagu si Smaranda Caragea.

“Pe langa cultura prin cuvant, exista si cultura prin gest” – Antonin Artaud

Corpul gandeste precum mintea, iar odata eliberat, acesta poate ajunge la armonie. Arta gestului constituie un element esential pentru cei ce vor sa exploreze teatrul sub toate formele lui. A sti sa alegi gestul sau miscarea potrivita intr-o anumita situatie nu tine doar de capacitatea intelectuala, ci si de capacitatea de a-ti folosi si controla acest instrument care este corpul.

Atelierul se adreseaza persoanelor care isi doresc sa descopere prin corpul lor, prin miscare si gest un univers imaginar insusindu-si limbajul corporal pentru a elibera imaginatia si pentru a-si trezi simturile. O incursiune intr-un vis care poate deveni realitate si poate capata toate formele pe care ni le dorim. Gestul prelungeste cuvantul si il face sa vibreze in spatiu, iar corpul nostru trebuie sa gaseasca muzicalitatea si calitatea pentru a deveni ecoul gandului pe care il purtam.

In cadrul celor 5 sedinte vom explora elementele de arhitectura corporala prin exercitii de baza ce intrunesc tehnica de mima.

– Actiune: efortul corpului in spatiu, punct fix, crearea de obicte si locuri, utilizarea spatiului scenic, crearea de situatii plecand de la o actiune

– Sentiment: exprimarea unui sentiment prin limbajul corpului si cunoasterea posibilitatilor de exprimare pentru fiecare parte a corpului

– Caracter: crearea unui personaj incepand de la o silueta, accentuarea unei trasaturi si utilizarea ei in diferite situatii

– Lumea animala si vegetala: Valorile miscarii si ale gestului prin prisma animalelor, plantelor si a elementelor inconjuratoare.

– Improvizatia: constructia unor scene scurte pentru a pune in valoare atitudinea, gestul si miscarea, dar si relatia cu partenerul pentru a elibera dialogul.

Atelierul va fi sustinut de actorii Smaranda Caragea (Teatrul de Comedie, Bucuresti) si Alexandru Pribeagu (colaborator al Teatrului Le Vent se Leve, Paris).

Lector: Alexandru Pribeagu, Smaranda Caragea
Numar ateliere: 5
Frecventa: zilnic (5, 6, 7, 8, 9 septembrie)
Tip: Practic
Cost: 400 ron
Numar maxim persoane: 16
Data si ora: luni, 5 septembrie, de la ora 19:00
Locatia: Club Mandala (str. Paleologu 20)
INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

CONTACT@VICTORIEI.RO
sandra@victoriei.ro
http://www.victoriei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *