Ateliere de arta mestesugareasca ”Mesteri in vacanta”- modulul II

In perioasa 8-12 august 2011, asociatia ART-Mestesugurile Prutului implementeaza modulul II al proiectului Mesteri in vacanta, proiect initiat si sustinut financiar de catre Fundatia Izvor ,cu sediul in Iasi.
Scopul proiectului este transmiterea catre tanara generatie a mestesugurilor populare traditionale romanesti.
Acest proiect se inscrie in aria obiectivului principal din Strategia asociatiei pe perioada 2009-2013, de organizare de evenimente speciale destinate promovarii mestesugurilor traditionale si transmiterii acestora tinerei generatii, de identificarea de oportunitati de implementare a programului demonstrativ de durata mica.

Grupul tinta il constituie 50 de elevi din com. Barnova, judetul Iasi, initiati in tainele a 5 mestesuguri traditionale: impletituri din nuiele, pielarit, pictura naiva pe lemn, podoabe de port popular din margele si impletituri din sfoara prin tehnica nodurilor.
Locatia: Mini-ferma si parcul de joaca Arca lui Noe din comuna Barnova, proprietate a Fundatiei Izvor.
Mesterii instructori sunt membrii valorosi ai asociatiei ART-Mestesugurile Prutului, cu sediul in Iasi.
Elevii sunt organizati pe ateliere de arta mestesugareasca, max.10 copii/atelier, iar programul de lucru este de 4 ore /zi.
Modulul I s-a desfasurat in perioada 11-15 iulie 2011 la atelierele de impletituri din nuiele si pielarit.
In modulul II copii vor fi instruiti in atelierele de pictura, podoabe din margele si impletituri din sfoara prin tehnica nodurilor.
In cadrul evaluarii finale a proiectului se va organiza si o expozitie cu obiectele realizate de copii, iar asociatia va oferi diplome de participare atat elevilor, cat si mesterilor populari implicati in proiect.
Va asteptam sa ne vizitati!

-Elles van der Beek director Fundatia Izvor tel. 0766315043
-Silvia Cozminca, presedinte ART tel.0741217734
silviacozminca@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *