Banda desenata este prezenta la MNAC

Cu ocazia Lunii Francofoniei, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Muzeul National de Arta Contemporana, in parteneriat cu Antena Regionala a Organizației Internaționale a Francofoniei și in colaborare cu Centrul Belgian de banda desenata prezinta in perioada 17 martie -17 aprilie 2011 expoziția de banda desenata “Des Cases et des Hommes. Banda desenata și Francofonia”.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 17 martie 2011, orele 18.30, la etajul 4 al Muzeului Național de Arta Contemporana,

In Belgia francofona, ca in tot spațiul francofon, banda desenata s-a impus ca unul dintre cele mai indragite limbaje artistice. Cu o libertate de creație considerabila, banda desenata constituie un mijloc excelent de a evidenția aspectele esențiale ale Francofoniei: diversitatea culturala și lingvistica, democrația și drepturile omului, educația, dezvoltarea durabila, noile tehnologii, valorizarea limbii franceze, tineretul… Expoziția, formata dintr-o selecție generoasa de imagini reproduse din albumele de banda desenata ale autorilor din țarile membre ale Francofoniei, reprezinta o invitație adresata de catre Valonia-Bruxelles și Centrul belgian de banda desenata de a descoperii cu umor diversitatea și bogația spațiului francofon.

In cadrul expoziției, ateliere de creatie de benzi desenate pentru copii si tineri vor fi organizate la etajul 4 al Muzeului National de Arta Contemporana dupa urmatorul program:
– 19-20 martie de la 14.00 la 17.00
– 2-3 aprilie de la 14.00 la 17.00
– 9-10 aprilie de la 14.00 la 17.00.

http://www.wbi.be/bucarest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *