PhotoReading sau cum sa citesti 4 carti pe zi

In weekendul 2-3 aprilie va fi organizat la Bucuresti un Curs de Citire Fotografica (PhotoReading) www.myphotoreading.ro – sustinut de Connie Larkin, unul din cei doi instructori romani certificati de Learning Strategies. Cursul se desfasoara intre orele 09:00 si 17:00, timp in care participantii invata tehnica de PhotoReading si citesc 4 carti si mai multe articole.

Intr-o perioada in care totul se face in viteza, a putea citi rapid materiale diverse, deseori obligatorii pentru locul de munca sau facultate, devine un lucru dorit de multe persoane, un atu pe care il poate avea oricine acum. Interesul pentru PhotoReading este din ce in ce mai mare, fapt dovedit de numeroasele persoane care se intereseaza de acest curs. Rezultatele sunt de asemenea vizibile imediat a declarat Connie Larkin, PhotoReading Instructor si Life Coach.

A citi 25.000 de cuvinte pe minut inseamna a fotografia mental o carte de 300 de pagini in mai putin de trei minute.

Sintagma in sine poate reprezenta pentru multi ceva ce apartine de domeniul fantasticului si ca atare imposibil de pus in practica in viata reala. Contrariul acestei pareri preconcepute, in viziunea lui Connie Larkin, PhotoReading Instructor si Life Coach, este dat de rezultatele benefice pe care le-au avut cei care au participat la cursul de Photoreading.

Cursul de PhotoReading este un curs transformational in care vechea paradigma a cititului este inlocuita cu o noua abordare a materialului scris. Prin aceasta abordare se descarca materialul scris in creierul nostru in fenomenalul ritm de o pagina pe secunda, afirma Connie intr-o scurta prezentare.

Desi pare o idee radicala, conceptul exista inca din anii 1800, iar dovezi despre aceasta abordare diferita a paradigmei de a citi exista in diverse domenii, de la traininguri militare la arte martiale sau traditii religioase.

In 1986 Paul Sheele a redescoperit aceasta tehnica si a structurat-o intr-o forma accesibila pentru cei care isi doresc sau au nevoie sa acumuleze o cantitate mare de informatii intr-un timp din ce in ce mai scurt.

Avantajele urmarii unui astfel de curs sunt destul de evidente: productivitate crescuta datorita capacitatii imbunatatite de asimilare a informatiilor, eliminarea stresului cauzat de citit, imbunatatirea memoriei, formarea unui mod de gandire mai direct.
Dintre toate acestea, cel mai apreciat avantaj este acela de time- saving.

Pentru mine, cursul de PhotoReading a fost o experienta deoasebita. Mi se pare ca acum am la indemana o intreaga lume de carti si nu mai trebuie sa imi fac clasicele griji pentru lipsa de timp. Mi s-au parut utile si tehnicile de citire rapida pe care le-am invatat si pe care le folosesc deja cu succes la job. Este o experienta pe care as recomanda-o oricui pentru ca intr-adevar face o diferenta, declara Sanziana Fanica, Senior Account Executive la McCann Erickson Bucharest.

De aceeasi parere au fost si alti participanti ai cursului, manageri ai companiilor din Romania, care au declarat intr-o etapa de follow-up ca in prezent reusesc sa parcurga o cantitate semnificativa de documente mult mai repede ca inainte, scopul urmarii cursului fiind indeplinit.

PhotoReading – un instrument eficient pentru elevi si studenti

Tudor Ioan Sandor, elev in clasa a 11a spune:
Pentru mine, cursul de fotocitire a revolutionat modul de a percepe totul din jurul meu. Nu doar la nivelul cititului, ci pur si simplu am inceput sa VAD cate lucruri incredibile se intampla in jurul meu in fiecare zi. La doar o saptamana de cand am terminat cursul am citit deja 6 carti, toate destul de groase, le-am inteles mai bine si am rezonat cu ele mult mai mult decat daca le-as fi citit in modul traditional.
Unul din rezultatele cele mai vizibile si concrete a fost nota mea din teza la limba latina, materie pe care nu o suportam de ani de zile si la care abia daca aveam note de trecere si acelea obtinute prin copiat. Fotocitind manualul de latina timp de jumatate de ora in seara dinaintea tezei, am reusit a doua zi sa iau nota 8 la teza, fara sa copiez.
A inceput sa-mi placa sa scriu, si chiar sa imi fac temele, ceea ce pentru mine este destul de impresionant, pentru ca eu nu ma vad ca un elev de tip A, dar am ajuns sa am rezultate la scoala la acest nivel, cu un efort minimal.

Mai multe informatii despre curs sau despre modalitatile de inscriere puteti afla de pe www.myphotoreading.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *