Bătălia Vraciului – Joseph Delaney

Vrăjitoarele din Pendle vor să stăpânească lumea şi se zvoneşte că trei dintre cele mai puternice clanuri de vrăjitoare s-au unit pentru a conjura o forţă malefică de neînchipuit. Împreună, ar fi în stare să aducă în lume Întunericul întrupat — pe Diavolul însuşi.
Tom şi Vraciul trebuie să pornească spre Pendle pentru a lua măsuri să nu se întâmple ceea ce nici cu mintea nu se poate gândi. Înainte de a pleca, Vraciul îi cere lui Tom să facă un drum până acasă, să-şi ia cuferele pe care i le-a lăsat moştenire mama lui. Dar ce taine de familie întunecate se află închise în cuferele acestea? Şi oare ele îi vor pune familia lui Tom într-o şi mai mare primejdie sau le vor oferi, lui Tom şi magistrului său, ajutorul de care au atâta nevoie în Pendle?

Traducere: Cristina Jinga
12×16,5 cm, 480 pag.
32,50 lei

JOSEPH DELANEY locuieşte în Lancashire, Marea Britanie, cu soţia sa, şi are trei copii şi patru nepoţi. Casa lui se află în inima teritoriului duhurilor, iar satul său are un duh rău, numit Cel–care–îţi–bate–la–uşă, care a fost însă imobilizat sub treapta unei case de lângă biserică.

Bătălia Vraciului se desfăşoară tot în Comitat, dar de data asta în răsărit, în vecinătăţile Dealului Pendle. Cum întreaga serie este situată de către autor într-un Lancashire mai degrabă mitic, decât cu referinţe la un context istoric precis, ipoteza că şirul evenimentelor ar evoca Procesul vrăjitoarelor din 1612, de la Pendle, nu se susţine. Cu toate acestea, unele locuri, precum Conacul Read şi Turnul Malkin, sunt prezente, dar schimbate, ca să răspundă imperativelor lumii imaginare din Cronicile Wardstone.

www.edituracorint.ro 

One thought on “Bătălia Vraciului – Joseph Delaney”

  1. Toate vol din Vraci au fost nemaipomenite!!Vol 4 a fost cel mai plin de actiune si a avut foarte multe parti interesante drept urmare este cel mai reusit dintre vol:X.S`a ridicat la acelasi nivel cu Harry Potter fiind la fel de interesant si de fascinant. Astept cu nerabdare vol 5 din 7 oct. atunci cand Joseph Delaney va veni in Romania la Bucuresti pt marea deschidere a cartii:X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *