Călătoria mincinoşilor, Karen Maitland

– Un roman despre ciumă de Karen Maitland

,,O lectură captivantă, ce aduce un omagiu Decameronului şi Povestirilor din Canterbury.” – Bookseller

În această zi de rău augur, ciuma îşi face apariţia în Anglia. Într-o lume sumbră, dominată de credinţă, superstiţii şi frică, nouă străini disperaţi, aduşi laolaltă de soartă, încearcă să fugă de moartea ce se întinde inexorabil în urma lor.
În acest grup pestriţ, fiecare îşi are propria poveste. De la Neguţător, vânzătorul de relicve care va deveni conducătorul grupului, la Cygnus, povestitorul ciung… de la Narigorm, copila ciudată şi tăcută, la un pictor şi soţia lui însărcinată, toţi au un secret. Nimeni nu este ceea ce pare. Iar unul dintre ei ascunde cea mai întunecată taină dintre toate, purtându-i pe aceşti mincinoşi către un destin neaşteptat.

,,Plin de atmosferă şi original, un roman încărcat de suspans şi teroare.” – Woman & Home

,,… cu ecouri din Chaucer şi Tolkien.” – New Statesman

Karen Maitland s-a născut în 1956 şi, la fel ca şi eroii romanului Călătoria mincinoşilor, a umblat mult — şi-a petrecut copilăria în Malta, apoi a ajuns în peisajul de gheaţă al Arcticii şi Groenlandei. După ce a străbătut în lung şi-n lat Regatul Unit, s-a oprit în minunatul oraş medieval Lincoln, unde locuieşte şi scrie în prezent.
Primul ei roman, The White Room, un thriller modern despre terorism bazat pe propriile experienţe din perioada de studenţie petrecută la Belfast, a fost finalist în cursa pentru premiul Authors’ Club Best First Novel. Au urmat apoi Company of Liars (Călătoria mincinoşilor) şi The Owl Killers. În SUA, Călătoria mincinoşilor a fost nominalizat la un premiu Macavity — Sue Feder Memorial Award pentru cel mai bun mister istoric din 2008.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene,
în cadrul Programului Cultura al Uniunii Europene.
Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului
şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *