Caravana GAUDEAMUS ajunge la Cluj in perioada 13-17 aprilie

In perioada 13-17 aprilie 2011, in incinta unui pavilion expozitional mobil amplasat in Piata Unirii, se va desfasura cea de a XII-a editie a Targului de carte GAUDEAMUS Cluj-Napoca, organizat de Radio Romania, prin echipa GAUDEAMUS, in parteneriat cu studioul teritorial Radio Cluj.

Apreciat de public si de profesionistii cartii ca fiind cel mai important eveniment de factura cultural-educationala din Transilvania, GAUDEAMUS Cluj este cel mai vechi si de succes targ de carte al Caravanei GAUDEAMUS, asa cum o arata numarul in crestere al vizitatorilor si expozantilor, precum si prestanta personalitatilor culturale invitate la Targ.

Presedinte de onoare al acestei editii va fi Ruxandra Cesereanu, cunoscuta scriitoare si eseista, autoare a unor studii de referinta despre perioada comunista si memorialistica de detentie din Romania, dar si a unor importante volume de poezie si proza.

Edituri de prestigiu, distribuitori de carte, institutii culturale si de invatamant vor prezenta publicului o generoasa oferta de carte, alaturi de cele mai noi aparitii editoriale. Universitati cu traditie academica din Romania se vor adresa viitorilor studenti cu o bogata oferta educationala pentru urmatorul an universitar.

Deschiderea oficiala a Targului de carte GAUDEAMUS Cluj va avea loc miercuri, 13 aprilie 2011, ora 12. Editia din acest an va reuni 76 de participanti, in 43 de standuri, care vor ocupa o suprafata de peste 400 m2, intr-un pavilion expozitional mobil cu o suprafata totala de 650 m2. Expozitia de carte – care va oferi publicului semnificative oferte promotionale – va fi completata de un program de 30 de evenimente cuprinzand lansari si prezentari de carte, dezbateri si intalniri cu oameni de cultura, scriitori si critici literari din Transilvania si nu numai. Dan Ciachir, Ruxandra Cesereanu, Ovidiu Pecican, Sanda Cordos, Aurel Sasu, Radu Preda si Mircea Petean sunt cativa dintre scriitorii care isi dau intalnire cu publicul la GAUDEAMUS Cluj-Napoca 2011.

Programul de vizitare al editiei din acest an a Targului GAUDEAMUS Cluj va avea urmatorul calendar:
miercuri, 13 aprilie – sambata, 16 aprilie: 10.00 – 19.00
duminica, 17 aprilie: 10.00 – 14.00

Targul GAUDEAMUS Cluj, in parteneriat cu Fundatia “Noi Citim”, continua campania nationala de donatie de carte “Cartile se intorc acasa”: volumele colectate vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din Transilvania.

Liceenii clujeni sunt invitati la competitia Lecturii in cadrul fazei zonale a Concursului National de Lectura “Mircea Nedelciu”, organizata cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. Castigatorul locului I va reprezenta judetul Cluj la finala concursului, care va avea loc la Targul International GAUDEAMUS – Bucuresti, in luna noiembrie.

Mai multe informatii pe pagina web: www.gaudeamus.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *