Cărți: ce citesc românii în vacanță?

Ficțiunea (34%), cărțile pentru copii (17%), cărțile motivaționale și de business (13%) sunt în topul preferințelor românilor în ultimele 3 luni, arată un studiu despre obiceiurile consumatorilor români de carte, realizat de elefant.ro, cea mai mare librarie online din România. În medie, pentru vacanța de vară, românii și-au pregătit bagajele achiziționând câte 8 cărți în fiecare lună. Același studiu elefant.ro ne arată și cine sunt cei care achiziționează cărti pentru vacanța de vară.

carti_vacanta_elefant.ro-1

Astfel, cumpărătorul de cărți de pe elefant.ro are studii medii sau superioare, venituri peste medie și provine cu preponderență din mediul urban din orașe precum: București (29,7%), Cluj-Napoca (3.4%) și Timișoara (2.7%).

Genurile de cărți preferate de români în timpul liber sunt literatura de divertisment (15%), cărțile pentru copii (11%) și literatura contemporană (7%).
carti_vacanta_elefant.ro-2
Cele mai achiziționate titluri în perioada 15 aprilie-15 iulie 2013 au fost: Cincizeci de umbre ale lui Grey / Fifty Shades (E. L. James) – ficțiune, Secretul si Magia și Puterea (Rhonda Byrne) – literatură motivațională Studiul China (T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II) – nutriție Fii demn! (Dan Puric) – biografii Micul prinț (Antoine de Saint- Exupery) – literatură pentru copii.

„Prioritatea noastră este sa oferim tuturor clienților o experiență cât mai placută la cumpărăturile efectuate pe elefant.ro, atât pentru pregătirea vacanțelor, cât și în experiența de zi cu zi. Suntem bucuroși că în trei ani de activitate, românii au economisit peste 10.000.000 de lei prin achiziționarea de cărți, eBooks, jucării și asigurări online (RCA) de pe platforma elefant.ro“,

spune Ana-Rita Da’Ros, director e-commerce la elefant.ro.
carti_vacanta_elefant.ro-3
elefant.ro a intrat de curând și pe piața de asigurări auto, oferind tuturor clienților săi posibilitatea să-și încheie online o poliță RCA, acum cu reducere de 5% până în data de 24 noiembrie 2013. Tag-uri recomandate: carti, elefant.ro, carti vacanta elefant.ro, librarie online elefant.ro, ebook, , cadouri elefant.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *