Inferno, de Dan Brown: a aparut deja primul capitol in limba romana!

Pe 14 mai 2013 a avut loc lansarea oficiala a cartii Inferno de Dan Brown in Statele Unite ale Americii. Aceasta este o zi extrem de importanta atat pentru publicul din Romania cat si pentru cititorii din intreaga lume care asteapta cu nerabdare publicarea ultimului volum din seria Robert Langdon!
Povestea abia acum incepe.

Romanul Inferno il urmareste pe Robert Langdon, celebrul specialist de la Harvard, in mijlocul unei aventuri intortocheate din inima Europei. Acesta este atras intr-o lume preocupata de una dintre cele mai misterioase si trainice opere literare. Actiunea se petrece in Florenta secolului al XIV-lea si are la baza Infernul, partea poetica din Divina Comedie scrisa de Dante Alighieri intre 1307 si 1321. Insusi Dan Brown admite ca „Desi am studiat si eu in studentie Infernul lui Dante, abia acum, dupa cercetari minutioase realizate in Florenta, am apreciat cu adevarat influenta muncii lui asupra lumii moderne. Cu acest roman nou, sunt bucuros sa conduc cititorii intr-o calatorie spre mijlocul unui taram spectaculos plin de coduri, simboluri si multe trecatori secrete”.

Inferno Dan Brown

Si e o poveste despre care vorbeste toata lumea.

Lansarea oficiala a ultimului roman Dan Brown a a vut loc pe 14 mai 2013. Acesta a fost tradus simultan in mai multe limbi straine precum franceza, germana, spaniola, italiana, portugheza, catalana si daneza pentru a fi lansat in aceeasi zi.

„Domnul Dan Brown este mai serios ca niciodata atunci cand aminteste de amenintarea grava a lui Dante: Cele mai intunecate locuri din iad sunt rezervate pentru cei care isi pastreaza neutralitatea in timpul unor crize de morala.” In data de 13 mai 2013, prestigiosul cotidian The New York Times a publicat primul book review pentru Inferno, On a Scavenger Hunt To Save Most Humans, articol scris de Janet Maslin, acelasi jurnalist care a publicat The Word is WOW, unul dintre articolele-review despre Codul lui da Vinci, material ce a contribuit la lansarea masiva a intregii serii: „Viziunea cosmarului lui Dante devine centrul vizual pentru calculele stiintifice pe care le sugereaza. In cele din urma, cartea se inveleste cu transhumanism, manipulare genetica si potential pentru pandemie. La fel cum Simbolul pierdut a incercat sa-si arate interesul pentru stiintele care studiaza corelatia minte-trup asa si Inferno plaseaza ideea bolii la inceputul si in centrul povestii, invocand Moartea Neagra si ale sale victime si efecte asupra omenirii.”

Dan Brown,

unul dintre cei mai iubiti autori internationali, la Editura RAO

Editura RAO este iniţiatoarea Fenomenului Dan Brown in Romania şi a publicat seria completa de romane care il au ca personaj principal pe Robert Langdon, urmand a publica si ultima carte din serie, Inferno. Autorul este unul dintre cei care au spart tiparele si au redefinit termenul de bestseller. Dan Brown a reusit sa transforme tulburatoarele enigme ale omenirii in literatura de exceptie, inregistrand si in Romania un record uimitor. Desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, autorul a aparut in paginile a numeroase publicaţii de renume precum Newsweek, Forbes, People, GQ, The New Yorker. Cartile sale au fost traduse in peste 52 de limbi straine, iar doua din romanele sale au fost deja ecranizate in filme de exceptie, existand sanse mari ca si Simbolul pierdut sa fie adaptat cinematografic in 2013.

Editura RAO urmeaza sa publice Inferno in limba romana in luna august 2013.

Primul capitol in avanpremiera poate fi citit aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *