Carti de dat? Tirg de carti la Casa Radio

Stii ca bibliotecile rurale au mare nevoie de cartile pe care si tu le poti oferi? Grabeste-te sa le donezi pana marti, 28 septembrie, la Targul GAUDEAMUS Carte Scolara organizat de Radio Romania in Foaierul Salii de Concerte “Mihail Jora” din strada G-ral Berthelot nr. 60-64. Cu acelasi prilej, poti vedea si oferta de manuale si auxiliare didactice a celor 56 de edituri reprezentate la targ. Radio Romania continua proiectul “Cartile se intorc acasa”, cu prilejul fiecaruia dintre cele 6 targuri GAUDEAMUS de pe parcursul anului, centralizand donatiile de carte venite din partea publicului cititor si a expozantilor si directionandu-le apoi spre bibliotecile comunale sau scolare care au multi abonati si o activitate consistenta, dar nu au mai primit fonduri pentru achizitie de carte de mult timp.

Din 1994, Radio Romania, prin echipa Gaudeamus a colectat carti pentru “cosul targului” destinate scolilor si bibliotecilor. Din februarie 2010 acest demers a fost extins sub forma proiectului “Cartile se intorc acasa”, care a inregistrat pana acum urmatoarele rezultate:

– deja in primele zile ale Targului Gaudeamus Carte Scolara aflat in derulare s-au strans 2.300 de volume;
– cca 1.000 de volume colectate la Targul GAUDEAMUS Craiova
– 1.600 de volume la Targul GAUDEAMUS Cluj-Napoca
– peste 4.000 de volume la Targul GAUDEAMUS Timisoara
– cca 950 de volume la Targul GAUDEAMUS Mamaia

Contribuie si tu la intoarcerea cartilor acolo sunt dorite si asteptate, unde isi pot gasi un alt fel de camin, creand experiente deosebite de cunoastere mai multor generatii de persoane din zone cu acces limitat la fonduri de carte.

Donatiile de carte pot fi facute pe parcursul Targului GAUDEAMUS Carte scolara care mai este deschis azi, 24 septembrie, pana la orele 19.00, sambata, 25 noiembrie, intre orele 10.00 si 16.00, duminica, intre orele 10.00 si 14.00, luni si marti intre orele 10.00-19.00. Intrarea publicului este libera.

Vizitata deja in primele zile de cca 2.500 de persoane, a opta editie a Targului GAUDEAMUS Carte scolara, este organizata de Radio Romania, in colaborare cu Uniunea Editorilor din Romania si cu Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, avand ca partener Orange Romania si ca parteneri media: Zoom TV, Sapte Seri, Jurnalul National. Intr-o atmosfera prietenoasa, cele 56 de edituri expozante isi asteapta publicul cu discounturi atractive si o oferta completa de manuale si auxiliare scolare aprobate de Ministerul Educatiei pentru anul scolar in curs; materiale didactice pentru orice nivel de studiu, dotari pentru laboratoare si cabinete pentru diverse disciplinelor; ghiduri pentru profesori; bibliografie din programa scolara de literatura romana si universala; lectii interactive multimedia, software educational; carte pentru copii si tineri; jocuri educative pentru prescolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *