Carti de la editura Vellant la Bookfest

Anul acesta, editura Vellant vine la Bookfest cu titluri noi, reduceri de vara si cu o mare surpriza pentru cei mici. Vineri, 11, iunie, de la ora 18:00, lansam pe scena din pavilionul 13 volumul traducatoarei Luminita Voina-Raut, Traducerile din poveste, o carte despre carti si oamenii din spatele lor. Un amestec facut din alte literaturi si din viata personala, cartea dezvaluie povestile din jurul textelor pe care autoarea le-a citit, tradus si iubit.
Participa: Luminita Voina-Raut, Joaquin Garrigos, Cornelia Radulescu, Ioana Ieronim, Simona Rauta

In colectia de literatura adaugam un roman fascinant scris de tanarul scriitor francez, Arnaud Cathrine: Disparitia lui Richard Taylor. Avand ca punct de plecare criza identitatii, atat de specifica epocii noastre, romanul devine un text polifonic, a carui textura paradoxala se scrie la feminin plural: sotia, mama, amanta fara viitor, vecina de palier, prietena transsexuala, colega de birou. Toate acestea schiteaza printr-un joc al perspectivelor un portret nu atat contradictoriu, cat pur si simplu altul de fiecare data.

La granita dintre literatura, filosofie si psihologie, Solutia Schopenhauer demonstreaza inca o data talentul lui Irvin D. Yalom in imbinarea acestor domenii pentru a da nastere unor adevarate “teaching novels”. Solutia Schopenhauer spune povestea lui Julius Hertzfeld, un apreciat psihoterapeut care descopera, la varsta de 60 de ani, ca este pe moarte. Conform prognosticului doctorului sau, mai are un an de trait, an in care Julius, de fapt, invața sa moara. Fortat sa isi reexamineze viata si munca, acesta se reintalneste cu un fost pacient pe care nu reusise sa-l vindece, dar care, in mod miraculos, sustine ca viata i s-a transformat dupa ce a citit filosofia pesimista a lui Schopenhauer. De aici porneste povestea celor doi, o poveste despre existenta si dialog, despre misterul si forta relatiilor interumane, in care rolurile de doctor si pacient sunt inversate si reinventate.

Pentru ca suntem inca aproape de 1 iunie, le-am pregatit celor mici un cadou din partea nazdravanului personaj Noddy: 5 DVD-uri cu episoade noi si fermecatoare din aventurile lui Noddy prin Oraselul Jucariilor ii asteapta pe copii la standul Vellant din pavilionul 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *