Cartile Europei Centrale la ICR Paris, cu regie de la Sorbona

Firele care leaga literaturile Europei Centrale intre ele se vad cel mai bine din afara. Cel putin aceasta este pespectiva grupului Palabres, o retea creata de Centrul Interdisciplinar de Cercetari Central-europene al Sorbonei cu participarea a sapte institute si centre culturale ale tarilor din regiune (Austria, Cehia, Germania, Romania, Slovacia, Ungaria) la Paris.

Institutul Cultural Roman din Paris va gazdui joi 2 octombrie, de la ora 19h30, intrunirea bimestriala a grupului Palabres. Vor fi prezentate mai multe aparitii editoriale de ultima ora in Franta, traduceri din Ilse Aischinger, Akos Kertesz, Jan Patocka, Aleksandar Tisma si studiul Arta si putere in Romania 1945-1989 Magdei Carneci, toate legate de evolutia acestor societati dupa 1945. Moderatorul discutiei va fi Cecile Kovacshazy, conferentiar la Universitatea din Limoges.

Initiata in 2001, aceasta intalnire periodica fara echivalent in Franta, organizata succesiv de fiecare partener, se bucura de un succes de public din ce in ce mai mare. Ea intruneste autori, traducatori, editori si critici literari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *