Casute cu poveste in Poiana Urbana

Orice carte este mai plăcută, atunci când este citită în aer liber. De aceea, începând de săptămâna aceasta, cine vine în Poiana Urbană (Piaţa Sf. Anton, Centrul Vechi) să vizioneze un film, să participe la un concert sau orice alt moment din varietatea de spectacole oferite, are ocazia de a răsfoi şi de a alege cartea preferată.

CĂSUŢE CU POVESTE ÎN POIANA URBANĂ

 

Librarul şi editurile Curtea Veche, Humanitas şi Nemira vin în cele patru “Căsuţe cu poveste” din Poiană şi aduc cu ele cele mai frumoase poveşti, ce pot fi cuprinse între două coperţi.

Înfiinţată în 1998 ca o editură specializată în lucrări din domeniul dezvoltării personale, Curtea Veche a publicat mai întâi cărţi de self-help, care se pliau perfect pe nevoile unei societăţi româneşti aflate în tranziţie (colecţia Cărţi Cheie), impunându-se apoi în ochii cititorilor români datorită colecţiilor de business, literatură motivaţională, educaţie financiară şi socială, segmente pe care este lider de piaţă. Ulterior, editura şi-a diversificat catalogul prin colecţii acoperind diverse arii de interes: literatură universală contemporană (Byblos), terapie familială şi de cuplu (Familia la Curtea Veche), ştiinţe sociale şi politice (Constelaţii şi Actual), psihologie (Biblioterapia), sănătate şi nutriţie (Să fii sănătos) etc.

Editura Humanitas deţine numeroase premii de excelenţă. De la înfiinţare (1990), a publicat peste 2.300 de titluri în peste 17 milioane de exemplare. Profilul iniţial de ştiinţe umaniste al Editurii Humanitas este astăzi mult extins, editura publicând în prezent atât literatură, filozofie, religie, ştiinţe sociale şi politice, istorie şi memorii, cât şi carte de ştiinţă, carte practică, albume de artă, carte pentru copii şi carte şcolară. Peste 300 de titluri pe an apar în cele peste de 50 de colecţii şi serii de autor ale editurii, al cărei portofoliu cuprinde numele celor mai importanţi autori clasici, moderni şi contemporani.

Editura Humanitas Fiction a luat fiinţă în august 2007 din departamentul omonim al Editurii Humanitas, pornind la drum cu un portofoliu bogat care reuneşte clasici ai literaturii universale şi elita autorilor străini contemporani.

Editura Humanitas Multimedia, parte a grupului editorial Humanitas, din 2003 lider pe piaţa românească în producţia de audiobook-uri, unul dintre cele mai de succes produse editoriale internaţionale ale ultimilor ani, are un portofoliu de peste 180 de titluri, interpretări ale celor mai frumoase texte literare în lectura unor mari actori sau personalităţi ale culturii româneşti.

SC Dulimex Plus SRL este distribuitorul de carte en-detail în Bucureşti şi în ţară, sub numele Librarul. Misiunea firmei este de a promova cultura scrisă, carte şi suport electronic, în general lucrări educative adresate elevilor, studenţilor, profesorilor şi altor categorii de cititori autodidacţi.

Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România şi şi-a păstrat celebritatea în industria cărţii prin rafinament, prin valoarea autorilor publicaţi şi, nu în ultimul rând, prin curajul de a experimenta permanent noi tehnici literare. Librărie Virtuală Nemira (www.nemira.ro), patru librării Nemira, librării pe timpul verii la mare şi reţea de distribuţie în întreaga ţară, newsletter săptămânal, primele cărţi în format electronic pe piaţa românească, toate acestea completează imaginea modernă a editurii.

 

Despre VIOLET
Despre Poiana Urbană

Proiectul “Poiana Urbană” se desfăşoară în perioada 9 iunie – 30 septembrie 2012, în Piaţa Sf. Anton din Centrul Vechi al Capitalei.
Organizator: Primăria Municipiului Bucureşti.
Parteneri: Televiziunea Română, Radio ZU, 24-FUN şi URSUS.
Pentru mai multe detalii: http://www.facebook.com/PoianaUrbana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *