Concurs nou: alte 3 cărți pentru cititorii Curcubeu.com

Nou concurs Curcubeu.com! De data asta, câștigătorii de la concursurile anterioare nu mai pot câștiga premii. Pot participa, dacă vor 🙂
Dăm iarăși trei cărți, mulțumiri Editurii Litera. Toate trei sunt foarte interesante și merită efortul de a le citi. Intrați pe site-ul editurii, povestiți-ne despre cărțile favorite de acolo! Cele mai bune două comentarii câștigă automat premii. Una din cărți va fi oferită prin tragere la sorți.
Concursul ține pînă pe 3 iulie.

Iată și cele trei premii:

1) Imperiul pierdut, Clive Cussler

imperiul pierdut
imperiul pierdut

Soţii Sam şi Remi Fargo, eroii din Aurul spartanilor, se întorc într-o nouă aventură palpitantă.
În timp ce fac scufundări în Tanzania, Sam şi Remi Fargo descoperă un clopot aparţinând navei Shenandoah, de mult dispărută. Ei trebuie să găsească o modalitate de a-l recupera, fără să atragă atenția guvernului tanzanian, dar o forţă mult mai puternică este angajată în aceeaşi vânătoare de comori. Un partid politic mexican în plină ascensiune, ai cărui membri se mândresc cu faptul că provin direct din suveranii azteci, intenționează să găsească artefactul, deoarece conţine un secret care i-ar putea distruge. Prin Africa, Anglia, pădurile tropicale din Noua Guinee, insulele Kurile, pe coastele vulcanului Krakatoa şi în inima junglei mexicane, soții Fargo şi adversarii lor nemiloși își continuă goana, dar câştigători nu pot fi decât unii dintre ei. Iar pedeapsa pentru eşec este moartea.

 

Un nou thriller care te ține cu sufletul la gură, o nouă serie de aventuri de la maestrul suspansului, Clive Cussler!

Romanele lui Cussler sunt publicate în peste 40 de limbi, în mai bine de o sută de țări ale lumii.

2) Cu sufletul la gura, Dean Koontz

Cu sufletul la gura
Cu sufletul la gura

Într-o după-amiază însorită de septembrie, Grady Adams, un fost militar de carieră singuratic, iese la plimbare cu ogarul său irlandez și întâlneşte o pereche de animale ciudate, care nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată. La câţiva kilometri distanță, medicul veterinar Camillia Rivers încearcă să descurce iţele unui mister care îi va aduce guvernul la uşă. Henry Rouvroy, un birocrat din Washington, își omoară fratele geamăn și se pregăteşte să-i preia identitatea, dar începe să se cufunde în tenebre… În Las Vegas, un expert în teoria haosului sondează limitele necunoscutului… Pe un teren de golf din Seattle, doi oameni pun la cale, cu sânge rece, o crimă… Pe o autostradă de pe malul mării, un vagabond marcat de trecutul său întunecat îşi împlineşte destinul… Vieţile unor străini converg în jurul unui mister undeva, în munţii înalţi din Colorado, iar echilibrul lumii începe să se clatine.

 

Dean Koontz îl poartă pe cititor dintr-un moment de cotitură al lumii într-altul, trecând peste bariera care desparte realitatea de mister, într-o călătorie cu sufletul la gură.

„Koontz este un maestru al intrigii şi al cuvintelor. ” USA Today

„Cărţile lui Koontz sunt întotdeauna captivante… Te țin cu sufletul la gură de la prima și până la ultima pagină.” Chicago Sun-Times

„Koontz se află la apogeul carierei. Bun povestitor şi romancier de idei deopotrivă, este unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani.” National Review

3) Astept raspuns, Dan Chaon

Astept raspuns
Astept raspuns

Zeci de vieţi mai puţin însemnate nu făceau oare cât o viaţă importantă?

 

Tânăra Lucy Lattimore îşi părăseşte familia şi fuge din micuţul oraş Pompey, Ohio, împreună cu charismaticul ei profesor de istorie, George Orson, hotărâtă să-şi schimbe viaţa. Miles Chashire se află permanent în căutarea lui Hayden, fratele geamăn dispărut de mai bine de zece ani. Când află adevărata identitate a tatălui său, Ryan Schuyler părăseşte campusul universităţii şi se îndepărtează tot mai mult de propria existenţă, care îi apare dintr-odată lipsită de substanţă.

Vieţile a trei necunoscuţi se întrepătrund într-o manieră subtilă şi cu consecinţe extrem de surprinzătoare, într-un thriller memorabil, în care trecutul este inventat şi reinventat, iar viitorul pare seducător de ofertant şi totodată primejdios de încâlcit.

“Un thriller incredibil de provocator… Vei fi fascinat de la început până la sfârşit.” People

“Chaon nu încetează niciodată să ne uimească.” Library Journal

“Romanul pendulează între criză şi furt de identitate şi construieşte gradat o ţesătură inteligentă şi subtilă între cele trei poveşti.” The Washington Times

“Dincolo de strălucirea poveştii se află o inimă care bate, una care merită să fie cunoscută.” Chicago Sun-Times

14 thoughts on “Concurs nou: alte 3 cărți pentru cititorii Curcubeu.com”

 1. Sarah Kay – un univers romantic, cu fetiţe încântătoare şi tineri domni cu maniere frumoase, o copilărie fericită, plină de dulceaţă şi de tandreţe. Fiica mea o iubeste!

 2. ,,Ceva de imprumut” – Ador aceasta carte, desi la prima vedere pare o lectura usoara, este extrem de interesanta, foarte bine scrisa, cu replici geniale, care m-a facut sa ma gandesc si eu, ca si alte fete care au citit-o, la relatia cu cea mai buna prietena si daca merita sa o sacrific vreodata pentru ceva(sau cineva). N-am putut sa las cartea din mana pana n-am terminat-o si cu siguranta o voi recomanda si prietenelor mele.

 3. ,,Prea multa fericire” este una din cartile mele preferate, am terminat-o de curand de citit si am ramas cu o amintire extrem de placuta, despre o carte scrisa cu o limpezime si o intelegere a sufletului uman incredibile, foarte profunda si sincera in acelasi timp.

 4. Hitler si societatile secrete; Biblioteca lui Hitler – Cartile care i-au transformat personalitatea; Hitler, germanii si solutia finala sunt doar cateva dintre cartiile preferate de pe site’ul editurii, care le am si in mica mea biblioteca. Ma fascineaza in primul rand regimuriile totalitare si oamenii cu acea gandire cruda, lipsita de mila si de multe ori mult prea exagerata. Imi place sa citesc tot ce are legatura cu Hitler si cu deciziile lui, ce l’a influentat inca din copilarie, viata personala si faptele lui sadice, crude, fara prejudecati si fara mila. Istoria are si partiile ei excelente!

 5. EON-Alison Goodman
  Un roman atemporal palpitant,plin de politica mortala,intrigi sexuale,un roman bazat pe vechea astrologie chinezeasca si Feng0Shui. Un roman fantastic plin de aventura,captivant,pe care e greu sa-l lasi din mana odata inceput.!
  Un roman premiat si iar premiat!!!

 6. Vreau sa citesc cartea Ceva de împrumut scrisa de Emily Giffin deoarece mi se pare o carte interesanta care trebuie citita!

 7. http://www.litera.ro/dictionar-universal-ilustrat-al-limbii-romane-159/colectia-dictionar-universal-ilustrat-al-lb-romane-1174
  Colectia- Dictionar universal ilustrat al limbii romane

  Aleg colectia dictionarul Universal Ilustarat al Limbii Romane.
  Motivul pentru care am ales dictionarul este ca zi de zi avem nevoie de “el”, face parte din noi, din existenta noastră, il folosim la fiecare pas si in fiecare gand, cand scriem, citim sau vorbim, prin gesturi, semne, in romane sau poezii, in sentimente sau idei, in explicatii sau denumiri, in teorii si analize, in foarte multe alte lucruri, reprezinta identitatea noastra ca limba si popor. Face parte din noi.

  Multa bafta tuturor,

 8. NODEX. Noul dicţionar explicativ al limbii române

  Am ales acest dictionar deoarece consider ca multi tineri din ziua de azi ar avea nevoie de “Noul dicţionar explicativ al limbii române” pentru ca nu vorbesc/ scriu corect limba romana.
  In opinia mea putem vorbi de persoane care vorbesc/scriu corect gramatical si nu vorbesc/ scriu corect gramatical. Fiecare roman ara avea nevoie de acest dictionar.
  Persoanele care vorbesc gramatical sunt persoanele care au mai citit carti la viata lor. Acest lucru poti sa il deduci dintr-o simpla conversatie avuta cu o persoana. Felul in care incearca sa explice un lucru, cat de bine il explica, cuvintele folosite.
  Persoanele care nu vorbesc corect din punct de vedere gramatical sunt persoanele cu care nu poti aborda o conversatie (de exemplu cartile). Daca incerci sa ii explici ceva si acea persoana nu intelege devine recalcitranta si te considera o persoana demodata si ciudata.

  Aici sunt devina urmatorele:
  – sistemul educational care in primul rand ar trebui sa promoveze si sa incurajeze foarte mult cititul cartilor si termenii gramaticali;
  – invatatorii si profesorii ar trebuie sa dezbata cu elevii anumite subiecte legate de folosirea limbajului pe internet:
  – multe persoane in anumite examene, teze, lucrari folosesc termeni cum ar fi: brb, dnd, asl si lista poate continua, iar nimeni nu le explica ca termenii folositi de aceste persoane nu sunt corecte din punct de vedere gramatical;
  – sunt unii invatatori si profesori sunt prost pregatiti si de aici se poate deduce ca elevii nu au de la cine sa invete;
  – ministerul Educatiei si Invatamantului ar trebui sa fie atenti cu manualele pe care le aproba pentru unele materii de educare – de exemplu am vazut anul trecut intr-un manual de istorie de clasa a VIII-A (nu mai tin minte exact de catre cine a fost redactat manualul) in care era descris apoape o pagina despre istoria lui Vlad Tepes si in acelasi manual aproape 2 pagini despre Andreea Esca – cu ce a intrat in istorie Andreea Esca?????

 9. O zi – David Nicholls
  Nu poti fii niciodata sigur cand ai gasit dragostea adevarata,pentru ca ea niciodata nu dispare,dimpotriva,rezista.Ea poate fii iubirea aceea care se descrie cu atât pasiune în poveştile de mult rostite, acea iubire gingaşă care începe cu priviri timide, zâmbete calde, atingerile pline de fiori ai dragostei şi acele săruturi în care lumea se transforma în pulbere de praf, iar îngerii plutesc deasupra,dar poate fii si o dragoste bazata pe incredere,loialitate,o dragoste matura si puternica.
  Dexter si Emma se intalnesc pe 15 iulie.Vor petrece o zi impreuna si vor fii doar ei insisi,fara regrete lasate in urma,fara durerea acumulata de-a lungul timpului,fara problemele apasatoare cu care se confrunta zilnic,fara sa se gandeasca la viitor.Doua persoane,un suflet,o zi.
  Cei doi eroi se iubesc,sunt sigura de asta.Si peste un an cand se vor reintalni,se vor recunoaste,pentru ca pe ei ii leaga ceva indestructibil,nu numai dragostea ,ci si sentimentul de implinire,acel sentiment de intreg.
  O zi poate parea insuficinta si insignifianta,insa nu este chiar asa.
  Cei doi vor profita de acea zi…impreuna.Apoi fiecare va pleca pe drumul sau.Oamenii cred ca relatiile la distanta nu dureaza si intre timp poti cunoaste oameni noi,te poti indragosti din nou si o alta poveste incepe.Asa este.Pot intr-adevar sa cunoasca pe altcineva,insa nu va fii la fel.
  De ce?Este simplu:ei se vor vedea in fiecare an,relatia devind mai puternica odata cu trecerea timpului.Bineinteles ca este dureros si dificil sa fie despartiti un an intreg,insa dragostea dintre cei doi va invinge!Sunt sigura.
  Timpul va lasa urme pe fetele lor,peste corpurile lor,insa personalitatile si dragostea lor raman la fel,indiferent de varsta.Relatia dintre cei doi se va amplifica si,dupa parerea mea,va fii diferita de celelalte,va fii speciala.

 10. Avem doi câștigători deja:

  – Ciprian Onet, care primește cartea Imperiul pierdut, Clive Cussler

  – Dagon pentru comentariul de mai sus – Cu sufletul la gura, Dean Koontz

  Imediat trag la sorti al treilea castigator.
  Am nevoie de datele personale – nume, adresa, numar de telefon, pe emailul de la rubrica Despre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *