Conferinta ”Marturii ale lui decembrie 1989”

Asociatia Studentilor la Istorie “Dacia” (ASID) va asteapta miercuri, 9 decembrie 2009, orele 16:00, in Amfiteatrul “Nicolae Iorga” (Facultatea de Istorie – etajul 1, Bld. Regina Elisabeta, nr. 4-12) la conferinta “Marturii ale lui decembrie 1989”.

Conferinta are ca tema rememorarea si analizarea intamplarilor din luna decembrie a anului 1989, la implinirea a 20 de ani de la acest eveniment istoric. Revolutia din 1989 a constat intr-o serie de proteste, lupte de strada si demonstratii, care au dus la sfarsitul regimului comunist din Romania si la caderea lui Nicolae Ceausescu. Aceasta conferinta a avut ca punct de plecare dorinta si interesul manifestat de catre studentii Facultatii de Istorie de a afla mai multe informatii de la persoanele direct implicate in acest eveniment deosebit de important al istoriei noastre.

Invitatii evenimentului sunt: Dumitru Dinca (revolutionar), Eugenia Iorga (membra in Consiliul Frontului Salvarii Nationale), Ovidiu Nahoi (Redactor Sef Adjunct “Adevarul”), prof.dr. Petre Roman (prim-ministru al Romaniei intre 1989 si 1991), Romeo Raicu (politician, participant la revolutie), Radu Silaghi (revolutionar), lect.dr. Daniela Zaharia (Secretar Stiintific – Facultatea de Istorie), conferinta fiind moderata de prof.dr. Bogdan Murgescu.

Asociatia Studentilor la Istorie “Dacia” este asociatia reprezentativa a studentilor din Facultatea de Istorie din Universitatea din Bucuresti. Promovam voluntariatul si implicarea civica si sociala, printr-o gama variata de evenimente: stiintifice (de profil) si culturale prin conferinte, sesiuni nationale si internationale de comunicari stiintifice, evenimente caritabile, competitii sportive, artistice si petreceri studentesti.

– www.asid-ub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *