Cronicile martiene, Ray Bradbury

O poveste plină de imaginaţie, dar profundă şi sinceră despre clădirea unei lumi noi. Cronicile marţiene este declaraţia de dragoste a lui Ray Bradbury pentru o lume pe care nu o poate atinge, dar după care poate tânji de departe. El creează o imagine tulburătoare a unei planete Marte distruse de coloniştii umani şi – mult mai înspăimântător – a unei civilizaţii marţiene îngenuncheate de microbii aduşi de om (într-un revers clar al Războiului Lumilor de H. G. Wells).

Ray Bradbury (n.1920) este unul dintre cei mai respectaţi şi mai populari scriitori americani de science-fiction ai secolului XX, autor a nenumărate povestiri, romane, piese de teatru, scenarii de film şi poezii, dar cunoscut îndeosebi datorită Cronicilor marţiene (1950) şi Distopiei Fahrenheit 451 (1953), ambele adaptate pentru radio, teatru şi film.

Pentru activitatea sa prodigioasă, Bradbury a fost distins cu numeroase premii prestigioase, iar în 2007 a primit o menţiune specială din partea juriului Premiului Pulitzer „pentru cariera sa deosebită, prolifică şi cu o influenţă covârşitoare ca autor inegalabil de science-fiction şi fantasy”.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Cronicile martiene de Ray Bradbury
Traducere de Mihai-Dan Pavelescu

Preţ: 35,90 lei

Format: 13 x 20 cm

272 pagini

„Un tur de forţă.” – Denver Post

„O fantezie frumoasă şi plină de poezie.” – Portland Oregonian

„Un clasic modern.” – Washington Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *