Cyboria. Desteptarea lui Galen – Pierdomenico Baccalario

cyb

“Otto ceru voie să plece şi se refugie în camera lui. Închise uşa, răsuci cheia, se aşeză la masa lui de lucru plină de scule, luă foarfeca şi tăie sfoara. Pe urmă, cu un cuţitaş, desprinse sigiliul de ceară, păstrându-l astfel intact. Ridică încet capacul cutiei şi, ţinându-şi respiraţia, luă în mână un obiect ciudat, de culoare verde-închis, cu ape ce aminteau de argintul oxidat. Era un icosaedru.”

Otto Folgore Perotti are treisprezece ani, o bicicletă roşie şi o pasiune nemăsurată pentru numere şi pentru enigme. Pe patul de moarte, bunicul lui îi lasă o cutie ciudată, plină de cifre, şi un bilet pe care scrie: “Du-te tu!” Dar unde?

Undeva, într-un colţ de lume, Cyboria, cetatea perfectă, aşteaptă de mai bine de nouăzeci de ani să fie populată. Dar calea către ea nu este deschisă oricui.

Pierdomenico Baccalario, jurnalist şi scriitor italian, a creat numeroase cărţi pentru copii, premiate şi traduse în optsprezece limbi. Cyboria se numără printre succesele sale cele mai recente şi a fost publicată deja în zece ţări.

 

Cumpara cartea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *