Dan Puric, la teatrul Luceafarul din Iasi

Dan Puric, exemplara constiinta crestina a societatii civile, cunoscut regizor si actor, autor al cartilor “Cine suntem” si “Omul Frumos”, va veni n fata iesenilor, vineri, 24 Aprilie 2009, de la ora 16:00, la Teatrul “LUCEAFARUL” sa prezinte conferinta cu tema Omul frumos la invitatia revistei “Convorbiri literare”.
Evenimentul face parte din seria de conferinte pe care Domnul DAN PURIC le va prezenta in anul 2009 in cadrul unui turneu national organizat de Fundatia ART PRODUCTION.

Lumea de azi este intr-un proces continuu de uratire. In noul imperiu al uratului, frumosul este doar o amintire care abia mai palpaie sub marsul triumfal al unei lumi schilodite aflata in plina ofensiva. Omul frumos este ultimul strigat de salvare, este ultima reduta a umanitatii in lupta cu oceanul de neomenesc ce vine. Omul frumos este ultimul suspin Hristic pentru o lume aflata in cadere definitiva. Dan Puric

Dan Puric, tonifica destinznd si destinde tonifiind, relevndu-ne, n acest chip spontan, credinta, luciditate, creativitate, forta si atitudine de structura stncii, ce ne cheama si ne ndeamna pe fiecare sa alegem, sa fim.

La initiativa Domnului Dan Puric, fondurile stranse la conferintele din anul 2009 vor fi donate Schitului Inaltarea Sfintei Cruci care va coordona realizarea Centrului Memorial Rapa Robilor de la Aiud, jud. Alba.

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Teatrului “LUCEAFARUL” (tel.0232.212.662)

7 thoughts on “Dan Puric, la teatrul Luceafarul din Iasi”

  1. … s-ar putea spune că maestrul Dan Puric conduce într-un fel destinul culturii româneşti astăzi – al acelei culturi care îşi recunoaşte adevăratele valori naţionale, care îşi recunoaşte sfinţii şi pe martirii ucişi în închisori.Creaţia sa nu aparţine timpului care trece; cu ea se realizează mai mult: ieşirea din timp. Este o rămânere mesianică în ontologia alte deveniri, cea întru fiinţa creştină. De aceea frumosul – principiu – este o taină, o lumină ce razbate din jertfă, din certitudinile nezdruncinate ale credinţei şi din nevoia de mângâiere a acestui neam încercat; din nevoia de întărire şi unire spre a trece mai uşor strâmtorările care nu-l ocolesc si din nevoia unei ancorări în Adevăr, pentru ca acestea să dăinuie în fiecare suflet şi astfel să-l înalţe spre mântuire.

  2. Nu inteleg despre ce va fi conferinta, cui se va adresa, ce anume spera d-l Dan Puric sa obtina, atata timp cat pretul biletelor e intre 50 si 100 lei. Ceea ce, pentru oamenii care-l apreciaza si asculta, e nesimtit de mult. Caci in general persoanele care-l stimeaza, nu fac parte din clasa bogata a populaliei.

  3. As putea paria ca dl Nichita si-a bagat nasucul in negocierea pretului. Nu cred ca Dan Puric (sper) ar fi cerut sumele alea. Isi scot si ei parleala pe un om frumos.

  4. imi poate spune cineva daca exista reducere pt studenti? costul biletelor nu e nesimitit de mare…e chiar prea simtit la valoare acestui fenomen de om,doar ca asa cum spune Adrian Stefan,cei care il admira fac parte din clasa financiara inferioara,din pacate..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *