Ce poţi face cu două cuvinte

Ce poţi face cu două cuvinte – coordonat de Liviu Papadima

„Cum se fac poveştile? Din cuvinte, cum altcumva?! Bine-bine, dar din cuvinte se mai face şi tema pentru acasă la chimie, şi cartea de bucate a mamei – chit că mai are şi poze – şi nota de plată la telefon – aoleu, aia are şi cifre! Ce se pune în cuvinte, ca să iasă din ele poveste? Zău dacă ştiu. Le-ar trebui, cred, ceva care să le încălzească şi să le înmoaie un pic. De unul singur, un cuvânt e morocănos şi ursuz. Se uită la tine ponciş şi-ţi mârâie înfundat: «Eu atât am avut de zis!» Şi când sunt mai multe laolaltă?

Ce poţi face cu două cuvinteVezi, aici se încurcă treaba. Dacă le-nşiri ca soldăţeii la paradă sau dacă te strădui să-l pui pe fiecare la locul lui, ca elevii care-şi ştiu fiecare locul în bancă, or să se bucure, ce-i drept, de vecinătate şi-o să le mai treacă mofluzeala. S-ar putea chiar să-ţi zâmbească, ca vânzătorul de la dugheana din colţ, care te întreabă întotdeauna după ce îţi dă ce ai cerut: «Mai doriţi şi altceva?» Să nu te-apuci însă, cu niciun chip, să le răspunzi că habar n-ai ce vrei! Dacă vrei o poveste, dacă vrei ceea ce nu ştii şi nu poţi şti că vrei, lasă-le mai bine să spună ele ce au de spus.”
Liviu Papadima

Au scris pentru voi:
Adina Popescu, Simona Popescu, Dan Sociu, Dan Stanciu, Grete Tartler, Florin Bican, Florin Dumitrescu, Matei Florian, Laura Grünberg, Ioana Nicolaie, Robert Şerban, Vlad Zografi, George Ardeleanu, Fanny Chartres, Adela Greceanu, Călin-Andrei Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Doina Ruşti.

168 p, 165×220, paperback
Colecţie coordonată de Florentina Sâmihăian
Ilustraţii de Irina Dobrescu
ISBN: 978-606-8044-04-0
Preţ: 35 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *