Dăruiește o carte – Ziua Internaţională a Cărții

Elefant.ro, cea mai mare librărie online din România, celebrează și anul acesta Ziua Internaţională a Cărţii și a Drepturilor de Autor, dăruind trei mii de cărți românilor pe 23 aprilie, în București, Oradea, Cluj și Brașov.

Dăruiește o carte – Ziua Internaţională a Cărții

 

 

Dăruiește o carte – Ziua Mondială a Cărții este o inițiativă elefant.ro, realizată cu ajutorul partenerilor – editura Litera, editura Univers și Radio 21 – cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. Evenimentul face parte, alături de campania națională de încurajare a lecturii pentru elevi, Lectura e cool(tură)!, din seria acțiunilor de responsabilitate socială ale companiei Universal Online Promotion.

 

În București, acțiunea se va desfășura în două etape: în prima parte a zilei, reprezentanții elefant.ro, Litera și Radio 21 vor dărui cărți personanelor care trec prin Piața Universității, iar seara, celor din Centrul Vechi al Bucureștilor. De asemenea, trecătorii vor primi vouchere cu discount de 30% la cărţile achiziţionate de pe www.elefant.ro.

În acelaşi timp, la Oradea, cărțile vor fi dăruite trecătorilor din zona centrală de către elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu, iar la Cluj acțiunea va fi realizată cu ajutorul elevilor Școlii Internaționale. În Brașov, publicul din centru va primi cărți de la membrii revistei şi cenaclului Tiuk!.

 

La originea acestei sărbători se află simbolistica zilei de 23 aprilie, ziua în care au murit în acelaşi an (1616) William Shakespeare şi Miguel de Cervantes. Totodată, ideea sărbătoririi acestei zile este legată de o tradiţie catalană: pe 23 aprilie, ziua onomastică a patronului catalan Sf. Jordi şi a Sfântului Gheorghe, bărbaţilor cu adevărat preţuiţi li se dăruiau cărţi şi un trandafir roşu. În 1923 librarii catalani au oferit în această zi câte un trandafir pentru fiecare carte cumpărată, tradiţie păstrată până azi.

 

Aflată sub patronaj UNESCO, Ziua Internațională a Cărții este cea mai mare sărbătoare mondială a cărților și a lecturii, marcată în peste 100 de țări din toată lumea. Unul dintre obiectivele principale ale acestei sărbători este de a încuraja copiii și tinerii să exploreze lumea cărților și lectura prin punerea la dispoziție a oportunităților de a avea o carte proprie sau chiar o bibliotecă.

 

            Dăruiește o carte de Ziua Mondială a Cărții este o inițiativă Elefant.ro.

Cărțile vor fi oferite de Editura Litera, Elefant.ro și Editura Univers.

Partener media: Radio 21

 

Despre Universal Online Promotion

Elefant.ro este cea mai mare librărie online din România. Inaugurat în 17 iunie 2010, site-ul se bucură de sute de mii de vizitatori unici lunar. Promoţiile zilnice, cupoanele de reduceri şi programul de fidelitate au adus clienţilor Elefant.ro cărţile cu cele mai bune preţuri din România.

Citeste mai mult: Dăruiește o carte – Ziua Internaţională a Cărții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *