Deschidere Stagiune 2010/2011 Ceainaria Teatrului ACT, Sala de Lectura

Sala de Lectura, Ceainaria de la Teatrul ACT se redeschide pe 15 septembrie 2010 revenind in peisajul cultural cu noutati si surprise pentru stagiunea 2010/2011.
Miercuri, 15 septembrie de la 19:00, Concert TRIO BOSSA NOVA

Aceeasi atmosfera tihnita dar cu un decor nou si inedit va asteapta sa petreceti clipe de relaxare fie la concertele live, ori spectacolele, la o lectura din bogata noastra biblioteca sau o partida de sah. Am imbogatit meniul si va asteptam sa savurati bunatalile de casa facute dupa retete traditionale ca la bunica acasa. N-am renuntat la dulceata minunata, la prajiturelele de casa, iar oferta de ceaiuri este acum mai variata asa ca e imposibil sa nu gasiti ceva pe gustul vostru.
Si ce poate fi mai revigorant cand afara se face din ce in ce mai racoare, decat un ceai aromat incununat cu bunatati organice facute dupa retele traditionale.
N-am uitat de fanii salonului oriental, si dupa inchiderea acestuia din februarie, am promis sa gasim o solutie pentru cei iubesc statul pe permute si armonia stilului oriental. Am redecorat pentru aceia din voi, o alta camera a ceainarie si suntem tare curiosi de parerile voastre.

Pentru acest inceput de stagiune i-am invitat pe prietenii nostrii TRIO Bossa Nova, sa ne cante si sa ne incante cu ritmurile lor braziliene. Stefan Muntean flaut, Marius Filip pian, Gabriel Balasa percutii, dau un recital de deschidere, miercuri 15 septembrie de la ora 19:30, si pentru ca ne dorim sa avem aproape cat mai multi prieteni, intrarea va fi libera.

Vrem ca totul sa fie pus la punct, astfel timp de o luna dedicam spatial de expozitii, unei studente talentata de la Universitatea de Arte, Laura Mihalca si picturilor realizate de ea in ultimul an, reunite sub numele “Once I had a dream and this is it”.
Vernisajul aceste expozitii personale se va avea loc in ceainarie pe 24 septembrie 2010 de la ora 18:00. Printre invitatii de onoare se numara criticul de arta, prof. d-nul Bogdan Luchian Pantu si doamna Ileana Mustata, presedinte al asociatiei culturale cu acelasi nume.

Surprizele nu se opresc aici si va promitem ca in aceasta stagiune evenimentele culturale vor fi la ele casa in Sala de Lectura. Din acest an gasiti la noi Dilema Veche, publicatie numai buna de rasfoit la un ceai, pentru care va puteti abona direct in ceainarie si aveti ocazia sa asistati la intalnirile cu mari personalitati din lumea culturala propuse de acest saptamanal in Sala de Lectura.

Tot la capiolul noutati, din luna octombie va dam intalnire cu Mr. Andersen. Suna misterios, nu? Mr. Andersen este gazda unui show transfigurat intr-un spectacol de marionete pentru adulti. Nu, nu este nimic indecent, numai ca Mr. Andersen are tot felul de invitati din lumea culturala pusi in ipostaze inedite. Doua tinere talentate si pline de entuziasm, studente la Facultatea de Arta Teatrala si Papusi isi propun sa realizeze cate un nou episod al show-ului in fiecare luna si promit sa va aduca zambetul pe buze cu giumbuslucurile lui Mr. Andersen si ale invitatilor sai.

Teatrul National Radiofonic a devenit si el prietenul nostru si speram ca proiectul pe care il demaram impreuna sa se bucure de mare succes la public. Ne-am propus ca in ziua de luni, o data la doua saptamani sa gazduim intalniri cu mari actori si regizori, dupa auditiile celor mai amuzante piese de teatru radiofonic. Va dam intalnire pe 27 septembrie cu Michel de Ghelderode – Ratacirile Marelui Macabru! Dar mai multe detalii la momentul potrivit.

Muzicienii pe care i-ati cunoscut deja la Sala de Lectura, Laura Danaila (pian classic), Denisa Cristina Pasa, Alexandru Raileanu (Caf Concert), Maria Balabas, Gabriel Balasa, Calin Torsan (AvantnGard), Daniela Radulescu (Soprana), Stefan Tivodar (Proiectul folk TIVODAR), Dan Teodorescu (ACUM Folk) si multi alti pe care poate am uitat sa-i mentionez, ori sunt prieteni noi, vor tine in continuare capul de afis al serilor de muzica.
Dupa cum se stie deja, la noi toate cantarile sunt live si unplagged si incercam sa facem un mozaic al genurilor muzicale in speranta de a satisface toate gusturile.

O data pe luna, artistii dornici de afirmare, au o zi a lor pentru a cunoate succesul si recunoasterea publicului. Inca mai e timp pentru inscrieri, iar incepand cu luna octombrie debuturile in domenii precum: teatru, muzica, dans, literatura, arte vizuale si film vor imbogati programul Salii de Lectura.

Pe langa cele 1500 ce carti si publicatii din biblioteca noastra, gasiti si revista SCENA. Aflati noutatile din lumea teatrului si puteti lua acasa gratuit unul dintre numerele mai vechi ale acestei reviste.

Toate evenimentele de la Sala de Lectura au intrarea libera si speram ca astfel cat mai multa lume sa se poate bucura de entertainment de calitate, in armonia gusturilor si aromelor din spatial tihnit al ceainariei Teatrului ACT Sala de Lectura.
Va asteptam cu drag si avem speranta ca in acesta stagiune va vom putea oferi clipe de neuitat alaturi de prieteni si momente unice fata in fata cu personalitati din lumea culturala.

Sala de Lectura, Ceainaria de la Teatrul ACT
Calea Victoriei nr. 126, etaj 2, Sector 1, BucureSti
Tel. 021 3120042/ 0724 360 755
contact@saladelectura-act.ro
www.saladelectura-act.ro
contact@saladelectura-act.ro
http://www.saladelectura-act.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *