Dictionar de argou maghiar-roman

DICTIONARUL DE ARGOU MAGHIAR-ROMAN, o lucrare de pionierat in Romania, elaborata de reputatul profesor, traducator, anglist si lingvist George Volceanov, a aparut la Editura NICULESCU!

Aceasta lucrare face parte din colectia de Dictionare de argou a Editurii NICULESCU si cuprinde aproximativ 10.000 de cuvinte si expresii familiare, imprumuturi recente in limba maghiara din engleza si franceza, precum si cuvinte si expresii din limbajul tinerilor, al detinutilor si infractorilor, al toxicomanilor, al lumii interlope, al politistilor etc.

Dictionarul se adreseaza:

– specialistilor in domeniu, lingvistilor atat hungarologi, cat si romanisti
– studentilor maghiari care studiaza limba si literatura romana, cat si celor romani care studiaza limba si literatura maghiara
– traducatorilor literari din si in limba maghiara
– publicului larg vorbitor de limba maghiara si interesat de domeniul argoului

DICTIONARUL DE ARGOU MAGHIAR-ROMAN reprezinta incununarea unei pasiuni durabile a autorului in ceea ce priveste sondarea si inventarierea argoului maghiar contemporan.

George Volceanov este profesor universitar, seful Catedrei de limbi germanice, slave si orientale din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Spiru Haret, Bucuresti. A tradus peste patruzeci de carti din limbile engleza si maghiara, pentru care a fost recompensat cu premii decernate de Asociatia Scriitorilor din Bucuresti (1998), British Council (2001) si Fundatia Andrei Bantas (2004). In 2008, George Volceanov a primit Premiul Manuscriptum al Muzeului National al Literaturii Romane pentru traducere. Este, de asemenea, autor al unor dictionare monolingve si bilingve, monografii si cursuri universitare.

O prezenta activa pe piata de carte inca din 1993, Grupul Editurial NICULESCU a devenit, in cei peste 18 ani de activitate, una dintre companiile private cu rezonanta in domeniul editorial romanesc.
Pentru mai multe informatii despre carte, va invitam sa accesati pagina noastra de web: www.niculescu.ro,b>
marketing@niculescu.ro
http://www.niculescu.ro, www.oxford-niculescu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *