Dumitru Scortanu primeste Premiul Comunitatii franceze din Belgia

Delegatia Comunitatii franceze Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER) anunta decernarea Premiului pentru promovarea literaturii belgiene de expresie franceza in Romania editorului si traducatorului Dumitru Scortanu, Directorul Editurii FIDES, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (filiala Iasi).

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc vineri, 12 decembrie 2008, ora 11:00, la sediul Delegatiei (strada Stirbei Voda nr. 26-28, etaj 3).

Dumitru Scortanu a tradus si publicat aproape 50 de titluri din sau despre literatura belgiana in mai putin de 10 ani, contribuind astfel la promovarea scriitorilor belgieni francofoni in Romania. Printre autorii tradusi si publicati la Editura FIDES se numara : Jacques De Decker, Michel Lambert, Jean-Luc Outers, Andre Sempoux, Bernard Tirtiaux, Jean Jauniaux, Lucien Noullez, Maurice Careme, Christian Libens, Maurice Maeterlinck, Paul Emond, Jean-Pierre Dopagne, Jean-Luc Wauthier, Marcel Voisin…

Premiul a fost anuntat initial in cadrul GALELOR APLER (editia a X-a) cu ocazia decernarii premillor anuale, care s-au desfasurat la Campina iin perioada 6-8 noiembrie 2008.

Premiul Comunitatii franceze Valonia-Bruxelles pentru promovarea literaturii belgiene de expresie franceza in Romania este decernat anual, incepand cu 2007, unei personalitati din lumea literara, unei edituri sau reviste literare care s-a remarcat prin promovarea literaturii belgiene de expresie franceza in Romania. In 2007, Premiul a fost decernat domnului Valeriu Stancu, scriitor si traducator, Presedintele filialei Iaai a Uniunii Scriitorilor din Romania si Redactor-sef al publicatiei « Cronica » (Iasi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *