Editura ART il citeste pe Teodoreanu la Carturesti MTR

Editura Art şi Cărtureşti MŢR vă aşteaptă miercuri, 11 mai, de la ora 18.30 la lansarea volumului Teodoreanu Reloaded de Angelo Mitchievici şi Ioan Stanomir.

Teodoreanu Reloaded. Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir. Editura Art, 2010
Teodoreanu reloaded, volum scris la patru mîini de Angelo Mitchievici şi de Ioan Stanomir, este, în principiu, o iniţiativă de apreciat – măcar pentru îndrăzneala de a asuma o opţiune livrescă în dezacord cu gustul şi curentul dominante.
Bianca Burţa-Cernat, Observator cultural, nr. 572

Cum îl mai citim astăzi pe Ionel Tedoreanu? Este Teodoreanu un autor minor sau unul citit superficial? Câţi mai ştiu faptul că era una din vedetele literare ale perioadei interbelice, că aproape fiecare carte a sa devenea un best seller, că imaginea sa de Rudolf Valentino al literaturii române era fetişizată de publicul prin excelenţă feminin? Este medelenismul mai mult decât o constantă a operei, o ipostază a unei Moldove aristocratice, o utopie, o expresie a unei spiritualităţi şi sensibilităţi pierdute astăzi? Există şi o parte melancolică, întunecată a autorului copilăriei multora dintre părinţii noştri? Cum ne raportăm la nostalgia şi reflecţia amară pe care ne-o transmit Întoarcerea în timp sau Masa umbrelor? Este el reprezentativ pentru România profundă? De ce merită să revenim la Ionel Teodoreanu?

Toate aceste întrebări şi multe altele vor fi „descărcate” în prezenţa autorilor, Angelo Mitchievici şi Ioan Stanomir, şi a invitaţilor acestora, scriitoarea Ioana Pârvulescu şi criticul Cosmin Ciotloş de la România literară, Miercuri, pe 11 mai, ora 18.30, în atmosfera rustică de la Cărtureşti MŢR (Muzeul Ţăranului Român, Monetăriei nr. 3).

Publicul poate discuta direct cu autorii şi invitaţii acestora.

Angelo Mitchievici este în prezent lector doctor la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, directorul departamentului „Ideologie şi cultură” din cadrul IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru al Uniunii Cineaştilor din România. Redactează săptămânal cronica de film de la România literară.

Ioan Stanomir este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. A studiat dreptul şi literele la Universitatea din Bucureşti. Este doctor în drept al Universităţii din Bucureşti.

Despre GRUPUL EDITORIAL ART SRL
Considerată drept cea mai cochetă şi rafinată editură românească, ART nu şi-a construit imaginea doar prin selecţia oferită publicului său exigent, ci şi prin condiţiile grafice excepţionale în care sunt tipărite cărţile. Pe lângă autori canonici şi cărţi fundamentale din ştiinţele socio-umane, ART îşi respectă cititorii oferindu-le provocări numai bune de citit, printre care “Atlasul de mitocănie urbană”, seria “Prima dată” sau colecţia “Romanul grafic”.

www.editura-art.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *