Muzeul Labirint – Randuiala vietii – de Noaptea Muzeelor, in Piata George Enescu

Cei doi vecini de la Sosea, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si Muzeul National al Taranului Roman se muta in Piata George Enescu (langa Ateneu), pentru o zi si o noapte.

Va asteptam, de Noaptea Muzeelor, de la ora 18.00, pana dimineata la 4, sa va pierdeti si sa va regasiti intr-un Muzeu Labirint.

Cautati-ne o noapte intreaga si a doua zi de la 10.00 de dimineata pana seara, la 17.00!
Cei care parcurg acest traseu muzeal stradal, unic in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, vor avea ocazia sa afle despre obiceiurile si sarbatorile satului traditional, sa cunoasca mai multe despre speciile de vietuitoare ale acestei planete sau sa descopere care au fost personalitatile care au schimbat destinele celor doua muzee.

Nu vor lipsi nici concertele sau activitatile speciale pentru copii.

Labirintul va fi prevazut cu un sistem de signalistica si harti pentru orientare, se vor semnaliza expozitia permanenta (dialogul celor doua muzee), spatiile aditionale (zona multimedia, zona de expozitie temporara, zona de activitati cu copiii, zona de relaxare, zona info) si iesirea.

MTR si Antipa va asteapta pe 14 si 15 mai, in piata, la Ateneu, intr-un labirint cat un muzeu!

Programul de vizitare al Muzeului Labirint:

Sambata, 14 mai, deschis intre 18.00 – 4.00

18.00 concert Cvartetul Resonance

21.30 concert Bourbon Jazz Unit

Duminica, 15 mai, deschis intre orele 10.00 – 17.00

ateliere pentru copii

Pentru iubitorii de filme am pregatit si un maraton cinematografic. Astfel, vineri, 13 mai, de la ora 19.00 pana la miezul noptii si sambata, 14 mai, de la ora 11.00 la 16.00, va asteptam la Noul Cinematograf al Regizorului Roman – Studioul Horia Bernea (intrarea din str. Monetariei) cu cele mai bune filme din 2010.

Intrarea este libera pentru ambele evenimente.

Sponsori: ROM, Sugus, ROMPREST

Partener cultural: Exces Music prin programul Oportunitati la tine Acasa finantat de catre Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.

Parteneri media: 24-FUN, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Romania libera, Observator cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, LiterNet, Calendar evenimente, www.121.ro, www.modernism.ro, Metropotam, Stiri de bine, OnlineGallery, ArtClue, www.LumeBuna.ro, www.daciccool.ro, Sensotv, Travelmix, www.lacasuriortodoxe.ro, www.comunicatedepresa.ro.

Despre Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.

MUZEUL TARANULUI ROMAN
www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/noaptea-muzeelor-14mai-ro.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *