Editura ART lanseaza Prima betie

Vineri, 13 noiembrie, la ora 18, Editura ART va invita la Clubul Taranului, pentru lansarea volumului Prima mea betie si schimburi de experiente cu patru dintre cei 19 autori ai antologiei. Invitati sunt Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Mitos Micleusanu si Constantin Vica.

Cum ajungi la ecuatia perfect distilata pentru a-l gasi pe Scriitorul de Aur, cum s-a supravietuit pe vremea cand alimentarele functionau pe post de sex shop-uri, aprovizionate doar cu vin spumant si telina, sau cum de Motorola + suc de portocale = Pokemon sunt doar cteva dintre indiciile acestui volum care deschide colectia Prima data a Editurii ART. Cum reusesc visinele imbibate in alcool sa trezeasca animalul din noi si care ar fi conceptele comune betiei si ontologiei, ce efecte secundare poate avea absintul si la ce destinatii poti ajunge via concentratii serioase de vodca, pentru a enumera cateva dintre pistele celor 19 texte selectate pentru volumul Prima betie.

Constantin Acosmei, Silviu Dancu, Gabriel H. Decuble, Serban Foarta, Bogdan Ghiu, Mugur Grosu, Florin Iaru, Augustin Ioan, V. Leac, Mitos Micleusanu, Matei Plesu, Johnny Raducanu, Robert Serban, Iulian Tanase, Mihail Vakulovski, Radu Vancu, Constantin Vica si Daniel Vighi, autori cu backgrounduri si preocupari foarte diferite, isi dau ca punct de intalnire prima betie. Experientele personale sau imaginate sunt insa doar un pretext pentru a face loc unor teorii mai cuprinzatoare despre virtutile alcoolurilor ca instrumente tehnice si unor sisteme explicative personale.

Vineri, la ora 18, patru dintre autorii acestui volum vor veni la Clubul Taranului pentru a-i invita pe cititori la discutii despre imprevizibilele destinatii pe care le pot avea calatoriile primelor betii.

Un preview video al Primei betii, gasiti aici:


***

Colectia Prima data deschisa prin acest volum va continua cu o serie de povestiri centrate in jurul primei perechi de blugi si a amintirilor pe care acest aparent banal obiect de imbracaminte le resusciteaza. Dupa Primii mei blugi, va urma antologia Prima mea dezamagire in dragoste, ambele titluri urmand sa apara in saptamanile viitoare.

http://editura-art.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *