Florin Piersic Jr. isi lanseaza Opere cumplite, volumul unu la Tirgu-Mures

Cultura.Inmures.ro in parteneriat cu TEATRU 74 au deosebita bucurie de a va anunta lansarea la Tirgu-Mures a cartii Opere cumplite, volumul unu de Florin Piersic Jr., aparut la Editura Humanitas.

Evenimentul va avea loc luni, 16 noiembrie 2009, ora 19.00, la TEATRU 74 si face parte din proiectul Conferintele Cetatii initiat de TEATRU 74 in parteneriat cu Municipiul Tirgu-Mures si Cultura.Inmures.ro.

Florin Piersic Jr. este absolvent al Academiei de Teatru si Film, Sectia actorie, promotia 1991. in 1999 traduce din limba franceza romanul Omul sentimental de Javier Maras, dar cartea nu este publicata din lipsa unui traducator de limba spaniola care sa confrunte traducerea lui Piersic jr cu originalul lui Maras. incepe sa traduca din limba engleza piese de teatru contemporan, parte din ele fiind produse in regim independent. One-man-show-ul Sex, Drugs, Rock&Roll de Eric Bogosian deschide calea teatrului independent in Romania, iar Piersic jr primeste Premiul pentru Cel mai bun actor al anului 2002 la Gala UNITER. in 2004, creeaza casa de productie Artificial Horizon; este scenarist, regizor si producator pentru filme de scurtmetraj (Advertising – premiul special al juriului la Festivalul Alternative, Targu Mures, 2004), precum si lungmetraje (Fix Alert – premiul special al juriului la B-Est Film Festival, Bucuresti, 2005; premiu pentru debut la Premiile UCIN, 2006; Eminescu vs Eminem). Din 2006 incepe sa colaboreze ca traducator din limba engleza pentru revista FHM, iar mai apoi, ca editorialist pentru revistele Eva, 24-FUN, HBO, The One, Max. in 2008-2009, lucreaza ca actor pentru productiile cinematografice Calatoria lui Gruber (regia Radu Gabrea), Contratimp 2 (regia Jesus del Cerro), Bibliotheque Pascal (regia Hajdu Szabolcs), Town Creek (regia Joel Schumacher) si Youth Without Youth (regia Francis Ford Coppola). in prezent, Florin Piersic jr se afla in faza de preproductie pentru lungmetrajul Nimic Despre Dragoste, la care semneaza scenariul si regia

Fragment din Opere cumplite, volumul unu

Io stau la etaju sapte. si la geamu meu de la bucatarie io vad un teren vilan. sau viran. sau cum ma-sa-i zice ca io nu le prea am p-astea. adica-i un teren pe care nu e nimica. si ma tot obsedeaza gandu ca maine poimaine o sa vina astia cu buldozere si macarale si-o sa-mi faca viata un chin. nu stiu simt io asa senzatia asta ca n-o sa mai fie liniste prea multa vreme. noaptea stau si ma uit pe geam si-ascult cum latra cainii. asta e singuru motiv care ma face sa ma bucur ca o sa vina aia cu buldozerele. ca sigur poate-o sa omoare toti cainii si-o sa am si io liniste. adica uite ca tot n-o sa am liniste c-o sa faca aia balamuc pana termina cu santieru. him. uite io acuma mi-am dat seama ca io oricum o-ntorc tot prost pica.

Cultura.inmures.ro
Piata Republicii nr. 41
Tirgu Mures, jud Mures
540110
Tel: 0265.264.856
cultura@inmures.ro
http://cultura.inmures.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *