EDITURA C.H. BECK LANSEAZA CARTEA „MEDICINA LEGALA”

Editura C.H. BECK lanseaza miercuri 25 februarie  cartea „Medicina legala” a domnilor profesor univ. dr. Valentin Iftenie si profesor univ. dr. Dan Dermengiu. Lansarea va avea loc la ora 13:45, in Aula Institutului National al Magistraturii de pe B-dul Regina Elisabeta, nr. 53, sector 5, Bucuresti.

Lucrarea va fi prezentata de catre cei doi autori, directorul editorial al Editurii C.H. BECK, domnul profesor univ. dr. Valerian Cioclei, precum si de catre alte personalitati din domeniul juridic.
Volumul „Medicina legala” constituie o realizare performanta in care autorii si-au pus toata priceperea, experienta si cunostintele pe care le-au dobandit in activitatea desfasurata in cadrul
Institutului National de Medicina Legala.
Lucrarea trateaza intr-un mod original toate elementele medicinei legale intalnite in activitatea practica. Astfel, lucrarea prezinta notiuni de tanatologie medico-legala cu particularitatile autopsiei judiciare si ale tanatopsihologiei, expertiza medico-legala traumatologica a persoanei cu explicarea criteriilor de evaluare a gravitatii leziunilor traumatice ce permit incadrarea juridica a faptei heteroagresive, expertiza medico-legala psihiatrica din perspectiva relatiei discernamant-responsabilitate, expertiza medico-legala vizand amanarea sau intreruperea executarii pedepsei in regim penitenciar pe motiv de boala etc. Nu au fost omise nici elementele referitoare la asfixiile mecanice, la impuscare, unde se constata o interpretare interesanta a factorilor impuscarii, traumatismele de trafic rutier si cele consecutive caderii, analizate prin prisma leziunilor traumatice primare, sistemice si topografice.
Abordarea inedita a lucrarii va atrage atentia in principal studentilor de la facultatile de drept si masteranzilor in stiinte juridice, insa notiunile de medicina legala prezentate vor fi utile deopotriva juristilor practicieni, cat si medicilor legisti. “Cu totii vor beneficia de o lectura documentata, dar in acelasi timp captivanta, fara divagatii inutile, cu o inteleapta echilibrare a notiunilor clasice si actuale”. – a afirmat domnul prof. univ. dr. Valentin Panaitescu.

Despre Editura C.H. BECK:

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cartilor si a publicatiilor cu tematica juridica si economica. Editura s-a impus pe piasa literaturii juridice in anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul romanesc al Editurilor ALL si editura germana C.H. BECK. Incepand cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului sau european C.H. Beck, devenind astfel o societate independenta, cu capital majoritar german.

www.legalis.ro, www.beck.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *