Editura Publica la Salonul de carte Bookfest 2009

Prezenta editurii Publica la Salonul de carte Bookfest din iunie 2009 a adus 35 de carti de afaceri, 18 dintre titluri publicate in 2008- multe dintre acestea find deja best-seller pe plan naional- plus alte 7 titluri publicate de la inceputul anului 2009 pana in prezent. Cartile vedeta la aceasta editie au fost:

Confesiunile unui bancher toxic, semnat sub pseudonimul Cresus-de catre un fost director al unui mari banci din Franta- publicata in parteneriat cu saptamanalul de business Money Express. Pe primul loc in vanzarile de la targ, cu peste 300 de expemplare.

“Mediul de afaceri din Romania si mai ales sistemul bancar, sufera de o lipsa acuta de incredere in aceast era a turbulentelor, cum a denumit-o Alan Greenspan. Cum increderea are loc intre doua parti si necesita o buna cunoastere reciproca, demistificarile relatate in aceasta carte pot contribui la refacerea increderii, de care avem cu totii atata nevoie”, declara Bogdan Ungureanu,directorul editurii Publica.

Pe locul doi, cu peste 200 de exemplare vandute, se afla Funky Business Forever de Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale, cea mai mobilizatoare biblie a filozofiei moderne de afaceri.

“Viitorul este al celor care ies n fata in perioade in care toti stau pe loc. Funky Business Forever este o strigare la lupta. Aspira, inspira si transpira ca sa poti schimba ceva; numai astfel te vei putea bucura de capitalism”, declara autorii cartii. Cartea a fost publicata in parteneriat cu revista Money Express.

Pe locul trei, cu peste 200 de exemplare vandute, se afla cel de-al doilea titlu din Co-Lectia de economie, Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 de Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie din 2008.

In aceasta noua si substantial revizuita editie a Intoarcerii economiei declinului, Krugman arata cum neputinta de a tine pasul, prin reglementare, cu un sistem financiar tot mai iesit de sub control a impins Statele Unite si restul lumii in cea mai grava criza financiara din anii 1930 ncoace. De asemenea, el descrie si masurile care se impun pentru a limita amploarea crizei si a readuce pe linia de plutire o economie mondiala care aluneca intr-o recesiune profunda”

Co-Lectia de economie este o selectie de carti “clasice” despre principiile de functionare a economiei, un proiect realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de OTP Bank.

“Interesul ridicat al cititorilor pentru aceste trei titluri demonstreaza o constientizare a situatiei actuale, a masurilor care trebuie luate, dar si o pregatire pentru sfarsitul crizei. Sunt carti care ofera informatii nepretuite, singurele in masura sa furnizeze raspunsuri intr-o lume imprevizibila si intr-o continua schimbare”, a adaugat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.

“Tot in cadrul Salonului de carte Bookfest s-a epuizat si primul tiraj al cartii Screw it, Let`s do it! semnata de Richard Branson. Privesc cu optimism catre cei care vor citi aceste carti. Procesul de schimbare prin care trec astazi companiile , precum si regandirea intregului sistem va fi mai usor de inteles. De asemenea, succesul pe care l-am inregistrat prin participarea la aceasta editie a Targului de Carte Bookfest ne confirma pozitia ca lideri pe piata cartilor de business si directia pe care o urmam prin titlurile din planul nostru editorial”, a declarat Ungureanu.

Portofoliul editurii Publica contine in prezent 35 de carti. Ultimele aparitii sunt : “Superclass” de David Rothkopf si “Funky Business Forever” de Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom.

In pregatire: Forta schimbarii, Cum difera leadershipul de management de John P. Kotter si Cum s scrii reclame de success, Invat regulile nescrise ale copywritingului scrisa de Dominic Gettins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *