Eduard Zalle lanseaza Poezii din vremurile vechi (1977 – 1990)

Marti, 22 septembrie, incepand cu ora 13:00, la Libraria Mihail Sadoveanu din Bucuresti, va avea loc lansarea cartii Poezii din vremurile vechi (1977 1990) a poetului Eduard Zalle. Volumul reprezinta debutul editorial al acestuia si contine poezii din perioada de inceput a autorului, din perioada sa de cautari, de incercari, de formare a personalitatii literare, a unui stil si a unei conceptii literare. Volumul contine 129 de poezii, tocmai pentru faptul ca autorul nu a dorit sa rupa aceasta perioada in 2 sau mai multe parti, si asta, si datorita faptului ca ea se incadreaza in epoca cenusie a comunismului in Romania, epoca ce ne-a marcat pe toti intr-un fel sau altul…
Prefata cartii, aparuta la Editura Eminescu (www.edituraeminescu.ro), este scrisa de poetul Traian Cosovei, care va si prezenta volumul in cadrul evenimentului. Actrita Anda Caropol va recita versuri din volumul de poezii.

Despre Eduard Zalle, Traian Cosovei scrie in prefata cartii: Eduard Zalle este un spirit bacovian, profund si intrebator, care are forta de a-si suprima tragismul prin ingenioase si temerare incursiuni in poeziile post-moderniste.(…) Eduard Zalle nu este nici un moralist, nici un pamfletar indignat. Pur si simplu se misca in interiorul unei lumi pe care poetic vorbind incearca sa o inteleaga in complexitatea ei deseori contradictorie.

Informatii suplimentare: Eduard Zalle este un nonconformist, apartinand generatiei in blue-jeans, purtand cercel si tatuaje. Este un impatimit al muzicii rock, blues, folk si clasice, cu ani in urma avand chiar si o trupa rock in Constanta, pe numele ei Infra, grup pentru care a scris textele pieselor si s-a ocupat si de impresariatul acesteia, el nefiind un muzician.

Telefon: 0722-466-300
edzalle@hotmail.com

Home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *