Elita matematicii europene la Bucuresti

Maine, sambata – 17 aprilie 2010, incepand cu ora 10.00 – va avea loc in Aula Bibliotecii Academiei (Calea Victoriei nr. 125), sub patronajul Presedintiei Romaniei, sedinta festiva aniversara a Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR), cu prilejul implinirii a 100 de ani de la infiintarea acesteia.

Invitati: personalitati stiintifice si politice si peste 50 de presedinti ai societatilor de matematica din Europa si din spatiul fost sovietic. Iata cateva personalitati marcante: academician Solomon Marcus, Viorel Barbu (Romania), Ari Laptev (Marea Britanie, presedintele Societatii Europene de Matematica), Stefan Dodunenkov (presedintele Societatii de Matematica din Bulgaria, directorul Institutului de Matematica din Sofia), Acad. Mitrofan Choban (R. Moldova), Stephane Jaffard (Franta), Angus McIntyre (UK), Zoran Kadelburg (Serbia), Carles Perello (Spania), Harry Dym (Israel).

Participantii straini au sosit la Bucuresti pentru intalnirea anuala a societatilor de matematica, ce se va desfasura sambata si duminica (17-18 aprilie) in Sala Senatului de la Politehnica.

Invitatii vor fi disponibili pentru interviuri, in masura in care acestea le sunt anuntate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *