Ambasada SUA sprijină bibliotecile din România

Dr. Hermina Anghelescu, conferentiar la Facultatea de Biblioteconomie si Stiinta Informarii de la Wayne State University, Detroit, Michigan, se va afla in Romania in perioada 19-27 aprilie, in cadrul unui program finantat de Departamentul de Stat al S.U.A. Dr. Anghelescu va sustine conferinte si va avea intalniri profesionale in Bucuresti, Sibiu, Gura Humorului, Suceava si Brasov, menite sa contribuie la dezvoltarea culturii informatiei, ca parte componenta a promovarii societatii informationale in Romania. Programul sau va include intalniri cu experti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Sportului si ai Ministerului Culturii si Patrimoniului National, bibliotecari, profesori, studenti si reprezentanti ai presei.

Prin acest program, Ambasada S.U.A. sustine eforturile bibliotecilor si ale institutiilor de invatamant de a sprijini studentii, elevii si publicul larg din Romania sa dezvolte aptitudini de a regasi si a evalua eficient resursele de informatii relevante, prin tehnici adecvate, pentru a folosi si a prezenta rezultatele cercetarilor proprii intr-o forma corecta din punct de vedere etic si in concordanta cu scopul cercetarii. Cultura informatiei este studiata in S.U.A. inca din 1977, iar expertii americani au devenit lideri in acest domeniu care contribuie substantial la promovarea utilizarii informatiei de calitate intr-un cadru legal.

Centrul Cultural American invita marti, 20 aprilie, jurnalistii din Bucuresti la conferinta video digitala intitulata “Nevoia de informare a utilizatorilor bibliotecilor de astazi: Bibliotecile si bibliotecarii anului 2010 – provocari si solutii,” sustinuta de dr. Anghelescu. Intalnirea va fi moderata de Julie O’Reagan, atasat cultural al Ambasadei SUA. Bibliotecari de la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” din Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Biblioteca Academiei Romane si Biblioteca Nationala Pedagogica “I.C. Petrescu” din Bucuresti, profesori si studenti ai Facultatii de Biblioteconomie si Stiinta Informarii din cadrul Universitatii din Bucuresti vor participa la acest dialog. Vor fi in legatura audio-video Centrele Americane din Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta impreuna cu invitatii lor: bibliotecari de la bibliotecile publice si universitare, profesori si studenti ai Facultatilor de Biblioteconomie si Stiinta Informarii din cadrul universitatilor din Timisoara si Cluj-Napoca.

DATA: Marti, 20 aprilie 2010

ORA: 14:00 – 16:00

LOCUL: Centrul Cultural American

Str. Dumbrava Rosie nr. 10 (intre Piata Spaniei si Gradina Icoanei) Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *