Expoziţie-eveniment la Ceainăria GreenTea : Vitalie Butescu

Ceainăria GreenTea găzduieşte în acestă toamnă peste 35 de lucrări ale unuia din cei mai populari pictori români actuali într-o expoziţie-eveniment.

Arlechini, portrete, case ţărăneşti, peisaje veneţiene fac din saloanele ceainăriei scena pe care derulează adevărate reverii semnate Vitalie Butescu. Deschisă de pe 12 octombrie, expoziţia cu vânzare reuneşte principalele teme ale artistului sub nota unei nostalgii luminoase, aceeaşi pe care şi vechea casă din zona Mântuleasa o respiră. Inspirat de melancolia autumnală a străzilor din jur, evenimentul de la GreenTea invită publicul să redescopere plăcerea contemplării artei dintr-un alt unghi. Lângă samovare aburinde, în murmurul conversaţiilor, departe de lumina rece a muzeelor, pânzele artistului basarabean prind viaţă dezvăluind o căldură vibrantă, uneori de un farmec ludic.

Nu o dată comparat cu Grigorescu, Vitalie Butescu este astăzi unul dintre cei mai populari pictori contemporani români. Cunoscute în special pentru subiectele adânc înrădăcinate în arhetipuri familiare (casele ţărăneşti, câmpii, livezi, flori), tablourile acestuia pun imaginile tradiţionale într-o lumină nouă, metaforică.

La doar 37 de ani, Vitalie Butescu impresionează printr-o carieră artistică de amploare, dar mai cu seamă printr-un extraordinar dinamism: peste cincisprezece expoziţii personale, numeroase participări în cadrul unor expoziţii de grup, precum şi participări la tabere de creaţie şi târguri internaţionale de artă (printre care amintim „Pictori de azi la Balcic”, ediţia 2008 a Târgului de Artă de la Geneva-Europ’Art). Şi-a expus lucrările încă din timpul facultăţii în Romania şi în galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia, Marea Britanie (la renumita galerie londoneză „Harlequin Gallery”) şi S.U.A.

Ceainăria GreenTea este o superbă casă cu parfum interbelic, unde veţi descoperi farmecul a patru culturi ale ceaiului în patru saloane : Clasic, Japonez, Indian şi Micul Paris. Un loc unic în Bucureşti, născut din dragoste pentru frumos.

Ceainaria GreenTea
Str. Dr. Burghelea, nr. 24
www.greentea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *