Festivitatea de premiere pentru concursul Anul Cartii 2010

Scoala Elf si Libraria Carturesti va invita la festivitatea de premiere a celor mai buni dintre cei 270 de participanti la concursul judetean de literatura “Anul Cartii 2010”, organizat de Scoala “Elf” sub egida Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. Joi 29 aprilie, de la ora 17, in spatiul generos si dichisit al Librariei Carturesti, 118 elevi si 29 profesori din judetul Cluj vor primi premii in carti si diplome, oferite de catre sponsorii concursului, in prezenta dnei Inspector Daniela Salagean.

Scoala Elf a gazduit cea de-a VII-a editie a concursului judetean de literatura “Anul Cartii” sambata 24 aprilie 2010, incepand cu ora 8.30. De cand “fiecare an este ANUL CARTII”, se pare ca elevii clujeni sunt din ce in ce mai pasionati de lectura, pentru ca anul acesta am avut un numar record de participanti: 270 de elevi, proveniti din 27 de scoli, insotiti de dascali si parinti. Ne bucuram de faptul ca au sosit la concurs si elevi si profesori din localitatile Turda, Gilau, Apahida, Geaca si Luna de Sus.

Probele concursului au constat in redactarea unei compuneri si o prezentare orala pe baza unui poster realizat in echipa. Elevii au dat dovada de multa creativitate si fantezie, au demonstrat ca au parcurs bibliografia pentru concurs si au impresionat prin calitatea si acuratetea compunerilor redactate. Pentru inscrierea la aceasta editie a concursului, elevii au trimis scrisori in care au prezentat o carte citita de ei “pe nerasuflate” si au motivat alegerea facuta. Dupa lecturarea celor 306 scrisori primite, organizatorii concursului au concluzionat ca cele mai captivante carti pentru participanti au fost: Micul Print, de Antoine de Saint-Exupery (12), Poveste fara sfarsit de Michael Ende (11), Charlie si fabrica de ciocolata de Roald Dahl (9) si Heidi, fetita muntilor, de Johanna Spyri (8).

Multumim tuturor dascalilor si parintilor care au fost alaturi de copii la probele concursului si ii felicitam pe elevi pentru rezultatele obtinute. Lista finala a premiantilor este afisata pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (www.isjcj.ro) si pe pagina oficiala a concursului: www.anulcartii.blogspot.com.

elfschool@yahoo.com
http://www.tandarica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *