Fire & Ice. Cronica dragonilor, de Stelian Turlea

Luna aceasta, dragonii prind viata intr-un basm magic, pus pe hartie de cunoscutul scriitor Stelian Turlea. Din 23 decembrie porneste in cautarea dragonilor alaturi de curajosul Gabriel si inventatorul Sangimel, intr-o poveste numai buna de citit la gura sobei. Fii primul care gaseste in Carrefour Orhideea, Feeria si Militari cartile cu autograful autorului! Atentie! Grabeste-te! Numarul lor e limitat.

Fire & Ice. Cronica dragonilor – o carte care te va tine, cititorule, cu sufletul la gura
Doi regi, unul bun si intelept, altul, hain si cu gand viclean, domnesc asupra a doua tari mici aflate la margine de continent, amenintate, pe rand, de dragoni, unul de foc, celalalt de gheata. Dar exista un flacau neinfricat, Gabriel, care porneste la lupta impotriva dragonilor, intr-un tinut ostil, ajutat de un inventator experimentat, Sangimel. Mai exista si o printesa pentru care flacaul merita sa lupte. Iar la sfarsit, ca in orice basm bun, binele invinge raul si cei virtuosi vor trai fericiti.
Cartea Fire & Ice. Cronica dragonilor este o interpretare originala dupa filmul Fire & Ice, semnata de Stelian Turlea, iar spectaculoasele imagini din interiorul volumului sunt preluate chiar din film.

Autorul
Stelian Turlea a scris zece carti de publicistica, zece romane, opt carti pentru copii si doua traduceri. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (2007). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii in 2000 si Premiul AER pentru roman in 2003.

Povestea continua in 2009:
Filmul
Fire & Ice este primul film de televiziune cu efecte speciale si CGI (computer generated images) produs pentru PRO TV de MediaPro Pictures. Echipa de productie a fost formata din specialisti valorosi, care au colaborat la filme precum Armageddon sau Titanic. Din distributie fac parte, pe langa Amy Acker (cunoscuta din seriale precum Alias sau Supernatural) si Tom Wisdom (cunoscut din superproductia 300), Oana Pellea, Razvan Vasilescu, Loredana, Ovidiu Niculescu si Cabral.
Filmul va fi difuzat de Pro TV, pe 2 ianuarie, de la ora 20.30

DVD-ul si jocul online
Inca de la inceputul anului 2009, fanii povestilor fantastice vor putea gasi in magazine si DVD-ul cu acest film. Nici pasionatii de “online” nu au fost uitati: lor li se pregateste jocul Fire & Ice, care ii va purta pe cunoscatori intr-o lume fantastica unde totul e posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *