Gaudeamus Timisoara, la final

Duminica, 11 mai, Targul GAUDEAMUS Timisoara si-a inchis portile. Evenimentul a fost organizat de Radio Romania – echipa GAUDEAMUS si Radio Timisoara – si s-a derulat in perioada 7-11 mai 2008 in incinta unui pavilion expozitional mobil amplasat in locatia deja traditionala: Piata Unirii. Presedintele de onoare al editiei a fost prof. univ. dr. Ioan Talpos, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Premiile editiei 2008 a Targului GAUDEAMUS Timisoara, decernate in cadrul festivitatii care a avut loc duminica, 11 mai, ora 12.00:
Trofeele GAUDEAMUS acordate expozantilor prin Votul Publicului:
– Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Pro Editura si Tipografie; locul 2 – Editura Humanitas; locul 1 – Grupul Editorial RAO. Premiile constau in standuri gratuite cu suprafata de 3, 6 si respectiv 9 mp, acordate la editia viitoare.
– Cea mai ravnita carte a targului a fost desemnat volumul „Dragostea in vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez, publicat de Editura RAO, volum care a castigat acest trofeu si la targurile GAUDEAMUS Sibiu si Cluj – Napoca.
– Trofeul Presei a revenit cotidianului „Agenda zilei” – sectiunea publicatii; postului „Radio 21” – sectiunea radio; postului TVR Timisoara – sectiunea TV.

Trofee acordate expozantilor prin Votul Presei:
– Trofeul GAUDEAMUS: Grupul Editorial ART;
– Cea mai ravnita carte a targului: volumul „Pupa Russa” de Gheorghe Craciun, publicat de Grupul Editorial ART.
Premiul Educatia, acordat de catre organizatori, a fost castigat de Editura Universitatii de Vest din Timisoara.
Premiul Miss Lectura a revenit domnisoarei Cristina Barlan, studenta la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara.
Bilantul statistic al editiei se prezinta astfel:
– Suprafata targului: peste 370 mp, spatiul disponibil in Piata Unirii fiind integral ocupat;
– Numarul expozantilor: 74, reprezentand segmentele principale din domeniile editorial si educational; edituri romanesti – 19; edituri straine, reprezentate la targ de agentii de difuzare romanesti – 33; institutii de invatamant – 7; agentii de difuzare de carte romaneasca si straina – 7; producatori si distribuitori de materiale didactice si produse multimedia – 5; organizatii cu preocupari directe in domeniile editorial si educational – 3.
– Programul de manifestari al editiei a cuprins 18 evenimente.
– Numarul vizitatorilor a fost de aproape 16.000, in crestere comparativ cu editia precedenta.
In cadrul targului a fost organizata, de catre Radio Timisoara, editia a V-a a concursului „Lectura… la doi pasi!”, care reprezinta finala zonala a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”. Dintre cei 17 participanti – elevi de la licee si colegii nationale din Timisoara, Lugoj, Buzias, Faget, Deta si Dudestii Vechi, desemnati de catre Inspectoratul Scolar Judetean Timis, s-au remarcat: Ionut Blidar (Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Timisoara) – locul I; Alexandra Bioc (Colegiul National „C.. D. Loga”, Timisoara) – locul al II-lea; Alexandra Bugariu (Liceul de Informatica „Grigore Moisil” – Timisoara) – locul al III-lea. Premiile au constat in sume de bani (acordate de Radio Romania) destinate achizitionarii de carti din targ, aparate de radio si echipamente periferice multimedia (oferite de Radio Timisoara) si carti de la editurile ALL, ART, Humanitas, Ideea Europeana, Nemira, Niculescu si Rao si Librariile Carturesti – partener. Ocupantul locului I va reprezenta Timisoara la finala nationala a concursului care va avea loc cu prilejul editiei a XV-a a Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura (19 – 23 noiembrie 2008).
Continuand traditia inaugurata la editiile precedente, Societatea Romana de Radiodifuziune a organizat in cadrul targului standul „Scriitori din Radio / Radio Romania 80”.
Parteneri:
– RCS & RDS – furnizor oficial de servicii INTERNET al manifestarii;
– Parteneri media: publicatiile „Sapte seri” si „Zile si nopti”.
Accesul in incinta Targului a fost gratuit.
Ultima etapa din anul 2008 a Caravanei GAUDEAMUS va avea loc la Salonic, unde echipa GAUDEAMUS va reprezenta Romania, cu un stand national, la Targul International de Carte ce se va desfasura in perioada 29 mai-1 iunie.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati Biroului de presa care functioneaza in incinta targului. Persoana de contact: Connie Chifor (0745 109 649).

Radio România – Forţa cuvântului
Serviciul Comunicare

str. General Berthelot nr. 60-64, sector 1, Bucuresti
Tel: 303.1431
www.srr.ro

Trimite acest comunicat unui prieten:

Comunicatedepresa.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul acestor comunicate, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora. Responsabilitatea continutului comunicatelor de presa revine in exclusivitate autorului.

Despre Noi | Contact

Cont personal     Ajutor
Daca nu aveti cont creati-va unul aici.
Nume:     Parola:

Am uitat parola

Resurse
RSS
Categorii RSS
Ce este RSS ?
Comunicate
> dupa companii
> dupa categorii
Evenimente
> mondene
> de afaceri
Cum se scrie un comunicat de presa?
Continut
Editare
Formatare
Resurse utile
Mass Media
Institutii publice
33 169 206 alerte trimise
18 828 comunicate de presa
1 496 jurnalisti inscrisi
4 411 companii inscrise
14 038 utilizatori inscrisi

Resurse
Administratie Publica (686)
Afaceri (3949)
Arhitectura / Design (106)
Arta & Entertainment (1067)
Auto (275)
Banci / Asigurari (317)
Constructii (223)
Educatie / Cultura (2235)
Finante / Contabilitate (141)
Industrie (220)
It&c (3669)
Media / Publicitate (2450)
Monden / Lifestyle (818)
Ong (525)
Politic (167)
Religie (27)
Sanatate (325)
Social (804)
Sport (169)
Stiinta / Cercetare (69)
Tehnologie (106)
Turism (480)

Home | Comunicate | Servicii | Evenimente | Jobs | RSS | Contact | Despre noi | Termeni si Conditii
© Copyright 2004-2007 New Media Public Relations – Toate drepturile rezervate
Powered by Senior Interactive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *