Geraldine Brooks, Oamenii cartii

Oamenii cărţii, cel mai recent roman al autoarei, a fost distins în 2008 cu premiile The Australian Book of the Year şi The Australian Literary Fiction Book of the Year. În 1996, Hanna Heath, o expertă australiană în conservarea şi restaurarea manuscriselor vechi, singuratică, uşor cinică, dar o excelentă profesionistă, primeşte misiunea la care visa dintotdeauna: analiza şi conservarea Hagadei din Sarajevo, celebrul manuscris evreiesc miniat creat în secolul al XV-lea în Spania şi salvat din bombardamentele recentului război din Bosnia. Cu ajutorul micilor descoperiri pe care le face printre paginile cărţii – o aripă de insectă, câteva pete de vin, cristale de sare, un fir de păr alb –, ea încearcă să desluşească misterele cărţii, istoria ei tumultuoasă şi poveştile dramatice ale celor care şi-au legat destinul de cel al preţiosului document.

GERALDINE BROOKS, câştigătoare a Premiului Pulitzer, dezvăluie povestea unui manuscris misterios care a traversat secole întregi de exil şi războaie

CÂTE POVEŞTI SPUNE O SINGURĂ CARTE?

Povestea oamenilor care au scris-o?
Povestea celor care au păstrat-o?
Povestea oamenilor care au cumpărat-o şi vândut-o?
… A celor care au căutat-o…
Şi a celor care au murit pentru a o apăra…

DAR CEA MAI MINUNATĂ POVESTE
ESTE CEA CARE RĂMÂNE NESPUSĂ…
O istorie de o bogată intensitate emoţională, care îi poartă pe cititori într-o aventură intelectuală, din Convivencia spaniolă la ruinele din Sarajevo, din Veneţia Inchiziţiei la piatra pârjolită de soare din nordul Australiei.

Traducere din limba engleză de Sorana Munteanu
Format: 13×20 cm
Preţ: 46,90 lei; 496 pagini

Vizualizează filmul de prezentare a cărţii: http://www.ledabooks.ro/

GERALDINE BROOKS (născuta în 1955 la Sydney, în Australia) a studiat jurnalismul la Universitatea Columbia din New York, devenind apoi corespondent de presă pentru Wall Street Journal şi călătorind în zone de conflict precum Orientul Mijlociu, Somalia, Bosnia.
Primul ei roman Years of Wonders a devenit rapid bestseller internaţional, fiind urmat în 2005 de March, încununat cu Premiul Pulitzer pentru Literatură.
Drepturile pentru ecranizarea cărţii au fost cumpărate de Catherine Zeta Jones.

3 thoughts on “Geraldine Brooks, Oamenii cartii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *