Editura Lumen: reluam selectia de lucrari stiintifice

Incepand cu data de 1 mai 2009 Editura Lumen din Iasi deruleaza a doua perioada de selectie a lucrarilor stiintifice din cadrul Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori. Perioada de trimitere si selectie a lucrarilor stiintifice este cuprinsa ntre 1 – 30 mai 2009 iar acceptarea se va realiza n ordinea primirii materialelor. Domeniile de cercetare pentru noua editie de promovare a tinerilor cercetatori sunt : asistenta sociala, sociologie, politologie, psihologie, filosofie, stiinte juridice, stiinte economice, lingvistica, literatura, istorie, marketing si comunicare, studii europene, jurnalism si teologie.

Lucrarile selectionate vor fi publicate in cadrul Editurii Lumen, fie in volume individuale fie in volume colective, in functie de dimensiunile lucrarii si evaluarea potentialului de piata a materialului supus publicarii. Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori are caracterul unei selectii si nu a unui concurs propriu zis. Lucrarile care indeplinesc standardele stiintifice necesare publicarii, vor fi acceptate de comisie spre publicare. Specialistii nostri, (cadre universitare sau cercetatori cu experienta), vor evalua materialele trimise spre publicare imediat ce acestea sunt primite iar raspunsul va fi transmis autorului imediat ce lucrarea este evaluata , fiind fie acceptare la publicare caz in care i se specifica autorului conditiile de publicare si contractul de editare, sau neacceptarea motivata a publicarii.

Nu impunem o limita la numarul de carti sau materiale publicate in cadrul acestei etape, criteriile de selectie fiind valoarea stiintifica, acoperirea de piata si limitele bugetare.
Tinerii cercetatori romani, sau din republica Moldova, studenti, masteranzi sau doctoranzi la Universitati din strainatate, sunt asteptati sa participe la aceasta selectie.
In continuare si la aceasta editie sunt asteptati sa participe tineri cercetatori cetateni ai altor tari membre ale Uniunii Europene sunt de asemeni invitati sa participe cu materiale in cadrul acestui program. Asociatia si Editura Lumen garanteaza confidentialitatea numelor autorilor neacceptati si a tuturor materialelor trimise spre publicare. Materialele vor putea fi acceptate spre publicare daca sunt elaborate in una dintre urmatoarele limbi: romana, engleza sau franceza, cu respectarea cerintelor editoriale mentionate pe site-ul www.edituralumen.rola pagina: http://edituralumen.ro/editare-carte-publica-la-editura-lumen/norme-de-redactare-a-manuscriselor-cu-caracter-stiintific-propuse-spre-publicare-la-editura-lumen-2/ .

Sunt acceptate spre publicare teze de doctorat , referate sustinute in cadrul doctoratului , referate si teme de cercetare originale sustinute la universitati din tara sau strainatate , disertatii de master , lucrari de diploma care denota caracter stiintific si inovativ , alte studii si cercetari. Autorii selectati in editii anterioare ale Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori au o serie de facilitati la noul contract editorial.

Vor fi apreciate caracterul de noutate al temei , concizia , precizia si calitatea redactarii , aparatul critic, bibliografia, interesul fata de tema. Materialele pentru selectie vor fi insotite de un Curriculum vitae al autorului si se vor trimite pe adresa: edituralumen@gmail.com

Editura Lumen impreuna cu Editurile partenere din cadrul Consortiului Editorial Lumen au pana in prezent peste 380 de titluri aparute in domenii precum sociologie, asistenta sociala, stiinte politice, psihologie, limbi staine, filosofie, istorie, arheologie, parapsihologie, esoterism, literatura. n cadrul editurii noastre au publicat atat nume de prestigiu din domeniul stiintei si culturii romnesti, precum si tineri debutanti, multi dintre acestia ajungand astazi personalitati in domeniile n care au debutat la Editura Lumen.

Editura Lumen este recunoscuta ca editura stiintifica de catre CNCSIS. Pentru mai multe informatii despre acest program va rugam sa accesati site-ul www.edituralumen.ro

2 thoughts on “Editura Lumen: reluam selectia de lucrari stiintifice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *