Giuvaierul palatului – film pe DVD

TVR MEDIA lanseaza pe DVD cunoscutul serial coreean de televiziune GIUVAIERUL PALATULUI, care s-a bucurat de o foarte buna audienta in Romania, ca dealtfel in toate tarile in care a fost difuzat. La cererea publicului, intra in magazinele noastre prima parte a serialului care include intr-o carcasa 4 DVD x 3 episoade. Lansarea va avea loc SAMBATA 20 noiembrie la ora 16.00, la standul TVR Media din cadrul Targului de Carte Gaudeamus, in prezenta iubitorilor culturii coreene, cu invitati speciali: specialisti de televiziune, critici de film, specialisti in arta culinara coreana. V-am pregatit surprize… gustoase.

Giuvaerul Palatului (DAE JANG GEUM) este un serial TV cu 54 episoade, produs in 2003 de canalul coreean MBC. Scenariul urmareste destinul primei femei medic din Coreea secolului XV, din copilarie pana la maturitate, cand primeste recunoasterea societatii. Filmul pune in lumina perseverenta, devotamentul, caracterul darz al eroinei pe fundalul unei societati cu bogate traditii culturale, incluzand informatii despre bucataria regala si medicina.

Povestea se desfasoara in Coreea din timpul domniilor regilor Seongjong (1457 1494), Yeonsan-gun (1494 -1506) si Jungjong (1506 -1544).
Viata la curtea regal este caracterizat prin fast, putere, etichet sever, invidii, iubire, intrigi, asasinate la comanda, destine curmate de interesele suveranului si ale camarilei sale. Femeile joaca un rol activ in viata politica si in ordinea interioara a Palatului. Totul este tesut in cheia luptei dintre bine si ru. Totul converge catre Palat, simbol al egoismului, arivismului, al vanitatii si zadarniciei puterii depline. Ca si in basme, dupa lupte grele, chinuri fizice si morale, infruntari violente cu arme sau prin comploturi, pana la urma binele invinge.
Scenariul urmarete destinul tinerei JANG-GEUM (interpretata de Lee Young Ae), care reuseste dupa nenumarate intamplari nefericite, periculoase si o iubire greu incercata, dupa evenimente tragice sau mai vesele, si-i implineasc visul de a deveni medic la curtea regala. Este prima femeie doctor in Coreea medieval, pana la ea meseria fiind rezervata, exclusiv, barbatilor. Dincolo de frumusetea, loialitatea si tenacitatea caracterului eroinei JANG-GEUM, saga familiei sale ne prilejuieste cunoaterea vietii politice si moravurile vremii, ne aduce informatii interesante ( exotice pentru noi, europenii). Aceasta este povestea lui JANG-GEUM, care se intinde pe 54 episoade. Vom continua editarea episoadelor serialului dupa Anul Nou. Deci 54 de ore de vizionare, in care spectatorul asista la scene de actiune palpitanta, urmariri, confruntari razboinice, intrigi politice, povesti trainice de iubire, destine frante, sperante si victorii . Jocul actorilor este convingator. Este cuceritoare gingasia femeilor. Interesant este rolul acordat femeilor in scenariul serialului, tinand cont de perioada in care este plasata actiunea, contemporana Evului mediu european. Pe de-o parte unele personaje feminine de prim plan intretin cele mai sinistre intrigarii care au ca miza viata sau moartea, pe de alta parte mesajul pozitiv, umanist si generos al filmului este incredintat tot femeilor, personaje la polul opus primei categorii, femei puternice, frumoase, loiale, inteligente, neinfricate, pozitive. Decorurile, costumele si peisajele sunt superbe, de-o acuratete execeptionala.

Giuvaierul palatului pe DVD se poate achizitiona din magazinele de specialitate si on-line pe www.tvrmedia.ro.

One thought on “Giuvaierul palatului – film pe DVD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *