Baba Harca vine la Gaudeamus

Baba Harca va fi prezenta in cadrul Targului International Gaudeamus 2010 pentru a face cunostinta cu toti cei care vor sa-i cunoasca povestea. In acest an, Editura ELECTRA va fi prezenta in cadrul celei de-a XVII editii a Targului cu un stand propriu situat pe Strada Bibliotecii, nivelul 3.20, standul 108.
Baba Harca sau Copiii minunati, este a doua carte pentru copii publicata de Editura ELECTRA (dupa best-seller-ul Atitudine), putand fi comandata la sediul editurii si online pe site-ul www.editura-electra.ro. Aceasta carte ii invata pe cei mici, dar si pe cei mari, ca, intr-o lume dominata de totalitarism si rautate, prin curaj si inteligenta dorinta de libertate invinge intotdeauna.
Povestea Babei Harca sau Copiii Minunati, scrisa de catre doamna Oana HINCEA-DROSU pentru baiatul ei, este realizata in memoria lui Geo ZLOTESCU, ca o modesta contributie a editurii ELECTRA – ICPE la recunoasterea adevaratului talent al acestui mare pictor roman.
Acuarelele celebrului George ZLOTESCU spun povestea la fel de bine ca si versurile ce le insotesc. Succesiunea tablourilor, stilul si culorile in care sunt realizate au fost validate de copii cu varste intre
5-12 ani.
Cartea a fost lansata si prezentata de cunoscutul jurnalist Bogdan FICEAC, bucurandu-se de numeroase aprecieri, in cadrul evenimentului organizat de ICPE, la Palatul Snagov, in data de 30 septembrie 2010, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de activitate neintrerupta pe taramul ingineriei electrice.

Despre autoare:
Autoarea cartii Oana HINCEA-DROSU este cadru didactic universitar la Universitatea “Politehnica” din Bucuresti.

Pictorul George (Geo) ZLOTESCU (1906-1983) este unul dintre pictorii contemporani, care nu s-a bucurat de aprecierea meritata in timpul vietii. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, a trait din mila vecinilor si a pictat putin. Cateva tablouri se gasesc la rude si prieteni, la Muzeul judetean de arta din Bacau. Doua tablouri pot fi vazute in noua galerie de arta moderna a Muzeului National. In prezent, unele picturi au fost adjudecate la mai multe case de licitatii de arta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *