Radu Beligan sarbatoreste implinirea a 92 de ani pe scena

Maestrul Radu Beligan, unul dintre gigantii lumii teatrale romanesti, revine pe scena Palatului National al Copiilor din capitala in data de 21 Decembrie, spre a le oferi admiratorilor sai prilejul de a asista la minunatele Confesiuni despre Arta si Viata. Timp de doua ore, maestrul va face marturisiri legate de personalitatile lumii teatrale care i-au marcat destinul si cariera de-a lungul timpului, despre modelele sale – Lucia Sturdza Bulandra, Victor Ion Popa, Al. Giugaru, Ion Iancovescu, Elvira Godeanu, George. Evenimentul este cu atat mai special cu cat sarbatoreste si implinirea venerabilei varste de 92 de ani pe care Radu Beligan o implineste cu numai o saptamana inaintea reprezentatiei, mai exact pe 14 decembrie.

Premiera spectacolului Confesiuni despre Arta si Viata a avut loc in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti in noiembrie 2008, insa la solicitarea publicului maestrul a continuat cu un succes imens sirul reprezentatiilor de succes in toata tara, si in repetate randuri pe scena Salii Mici a Palatului. Prezenta masiva a publicului in sala de spectacol, l-a determinat pe genialul Radu Beligan sa revina in atentia publicului si in 2010, cu aceeasi placere cu care si-a dedicat intreaga viata teatrului si cinematografiei romanesti.

In plus, colectionarii si iubitorii de carti rare, vor avea posibilitatea sa achizitioneze editia revizuita si completata a manuscrisului Note de Insomniac insotit de autograful original al autorului. Cartea contine o anexa de 40 de pagini la care s-a adaugat volumului initial aparut in 2001, un jurnal al amintirilor si, totodata, o colectie de eseuri.

Haideti asadar sa ii uram un La Multi Ani asa cum se cuvine acestui maestru desavarsit al teatrului romanesc care si-a dedicat marea parte din viata noua, publicului sau.

2 thoughts on “Radu Beligan sarbatoreste implinirea a 92 de ani pe scena”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *