La Piață, adaptare după Mihail Jora

Cea mai recentă producție a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, baletul La Piață, adaptare după Mihail Jora, este pregătită pentru întâlnirea cu publicul. Noile restricții stabilite împotriva răspândirii epidemiei de Coronavirus impun, însă, ca premiera să fie reprogramată online. Aceasta va fi accesibilă publicului în zilele de 3 și 4 aprilie.

La Piață, adaptare după Mihail Jora

La Piață – balet

Montarea pornește de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a școlii muzicale românești din secolul XX, de la a cărui naștere sărbătorim 130 de ani. Acest tablou coregrafic, cum l-a denumit autorul, aduce în prim plan lumea pestriță a unui bâlci din Bucureștii perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o poveste de dragoste. Pentru a spori verva și culoarea specifică unui asemenea spațiu citadin, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobații, momente comice și alte elemente de circ.

Baletul La Piață se distinge printr-o bogăție de nuanțe pe care Mihail Jora le tratează în spiritul unui folclor specific zonelor mărginașe ale unui oraș, îmbogățite cu o orchestrație îndrăzneață, eliberată de canoanele începutului de secol XX, pe care își pune amprenta și un lirism discret colorat cu ascuțite nuanțe de umor. Din muzica baletului se revarsă un torent de voie bună, de veselie, de scene burlești, dar și de momente lirice admirabil pictate prin tratarea orchestrală.

Vă invităm, așadar, la un spectacol antrenant și plin de voioșie, în care veți descoperi cum, dincolo de nivel social și tentații materiale, dragostea adevărată, pornită din suflet, rămâne eterna și mereu uimitoarea poveste, care încălzește inimile tuturor.

Spectacolul va putea fi vizionat în baza unui link unic de accesare, valabil în zilele de sâmbătă 3 aprilie și duminică 4 aprilie, în intervalul orar 9:00-21:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *