Grupul Editorial ALL la Targul de carte Gaudeamus 2012

Grupul Editorial ALL va asteapta la Gaudeamus 2012 cu peste 50 de titluri aparute in aceasta toamna, cu lansari-eveniment, sesiuni de autografe si promotii speciale.

Programul lansarilor Grupului Editorial ALL la Gaudeamus 2012

 

Joi, 22 noiembrie

Dan Balanescu, Smintitii (colectia Strada Fictiunii)

Ora 18.00, standul Editurii ALL

Lansare in prezenta autorului.

 

Despre carte:

Daca cititorul va cauta sa descopere cine se ascunde dupa personajele romanului Smintitii, va fi doar pentru ca ele sunt atat de bine conturate incat sunt absolut autentice. Scriitura lui Dan Balanescu introduce cititorul intr-o lume din care cu greu se va putea refugia.

Despre autor:

S-a nascut la Pitesti, pe 14 martie 1974. Are o specializare in relatii economice internationale. A ales sa urmeze o cariera diplomatica, in septembrie 2012, fiind acreditat in postul de ambasador al Romaniei in Republica Lituania. Prima carte de povestiri scurte a publicat-o in 2002 (O calatorie pe Luna, ed. Deliana), urmata in 2011 de volumul de povestiri umoristice Ambasada vesela (ed. Tracus Arte), inspirat din atmosfera diplomatica de la Praga. Smintitii este primul sau roman.

Vineri, 23 noiembrie

Simon Toyne, Cheia (colectia Strada Fictiunii)

Ora 18.00, standul Editurii ALL

Lansare in prezenta autorului.

Despre carte:

Soarta omenirii se afla in mainile unei femei, devenita cea mai importanta persoana din lume. Ea este Cheia.

Un thriller palpitant, misterios, plin de rasturnari de situatie.

Continuarea bestsellerului international Sanctus.

Despre autor:

Timp de douazeci de ani a lucrat in televiziune, ca scenarist, regizor si producator. A produs documentarul „100 Greatest Films”, difuzat pe Channel 4, si i-a intervievat, printre altii, pe Omar Sharif, Michael Caine, Peter Fonda si Steven Spielberg. Programele de televiziune la care a lucrat au primit numeroase premii – de la BAFTA, la „Best Makeover Show”, acordat de Good Homes.

Sambata, 24 noiembrie

Alina Nedelea, Soseaua Catelu 42

Ora 16.00, standul Editurii ALL

Lansare in prezenta autorului.

Despre carte:

Alina Nedelea debuteaza cu un roman autobiografic scris intr-un stil direct, colocvial. Volumul descrie, mai intai din perspectiva copilului, apoi din cea a adolescentului si a tanarului adult, universul unui cartier bucurestean inainte si imediat dupa evenimentele din decembrie 1989. O familie ai carei membri au capacitati premonitorii, o fetita care viseaza sa evadeze din ghetou, transformata in studenta la Teatru. Alina prinde gustul banilor castigati in cazinouri sau din prostitutie si, amagita de mirajul unei lumi care o asteapta sa ii puna in valoare potentialul, pleaca „dincolo”, in Occidentul civilizat.

Despre autoare:

Alina Nedelea a studiat actoria in Bucuresti si a debutat in 1993, cu rolul principal din pelicula Chira Chiralina. A jucat in Asfalt Tango (1996), iar in prezent isi desfasoara cariera in Italia, interpretand atat roluri in lungmetraje, cat si in seriale de televiziune. Printre peliculele din palmaresul ei se numara L’amico di famiglia (2006), Arrivederci amore, ciao (2006), Attacco allo stato (2006), Il sangue dei vinti (2008). Alina Nedelea a primit premiul Santa Marinella Film pentru pelicula Ma che ci faccio qui (2006), iar in 2008 i s-a acordat premiul Caravella per il cinema in cadrul celei de-a XVII-a editii a galei Premio Cirri.

Sambata, 24 noiembrie

Alexandru Arsinel, Alexandru Arsinel, de la Dolhasca… pe Calea VictorieiMaria Capelos intr-o discutie amicala cu Alexandru Arsinel

Ora 18.00, standul Editurii ALL

Lansare in prezenta autorului.

Despre carte:

Alexandru Arsinel destainuie drumul parcurs din satul natal Dolhasca pana pe Calea Victoriei. Citind amintirile sale sincere, veti cunoaste un om, nu numai un artist, care evoca trei epoci istorice prin care a trecut, fiind prin argumentele invocate mai convingator decat orice carte de istorie banala. O biografie nestiuta de nimeni.

Maria Capelos este jurnalist la Medien Holding

Cea de-a XIX-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura se defasoara in perioada 21-25 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *