Jardin d’Europe 2009: eveniment cultural

In cadrul proiectului european Jardin dEurope, in perioada 6 -26 iulie 2009 vor avea loc rezidente internationale de dans contemporan la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia. 8 artisti din strainatate si Romania vor lucra timp de trei saptamani in vederea realizarii unui proiect coregrafic individual sau de grup. Artistii invitati in anul 2009 sunt: Paul Dunca (Romania), Florin Flueras (Romania), Carmen Cotofana (Romania), Mihaela Dancs (Romania), Julien Trambouze (Franta), Rui Catalao (Portugalia/Romania), Hajime Fujita (Japonia/Portugalia), Matthias Sperling (Marea Britanie).

Conferinta va fi urmata de o sesiune de informare dedicata operatorilor culturali din domeniul artelor spectacolului, sustinuta de Punctul de Contact Cultural al Romaniei pentru Programul Uniunii Europene Cultura (2007-2013) si discutii in cadrul unui picnic la care vor participa artistii, reprezentanti din presa si partenerii proiectului.

In data de 25 iulie va avea loc, in prezenta publicului si a reprezentantilor mass-media, prezentarea finala a creatiilor coregrafice work in progress realizate in cadrul Rezidentelor.

Jardin d’Europe este un proiect european dedicat crearii unei infrastructuri europene care sa sustina profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, coordonatorilor si criticilor de dans emergenti.

Proiectul european Jardin dEurope este realizat in anul 2009 cu sprijinul: Programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Consiliul Judetean Ilfov, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia si Administratia Fondului Cultural National.

Transportul este asigurat de catre organizatori, in baza rezervarilor si in limita locurilor disponibile. Jurnalistii interesati sa participe la evenimentele din 8 iulie si 25 iulie sunt rugati sa trimita un mail de confirmare pana la data de 6 iulie, in vederea organizarii transportului Bucuresti-Mogosoaia si retur.

Contact: andreea@artlink.org.ro, tel. 021314 48 42.

Director Jardin dEurope Romania: Andreea Capitanescu

Conferinta de presa este realizata in parteneriat cu Punctul de Contact Cultural al Romaniei pentru Programul Uniunii Europene Cultura (2007-2013)

Detalii pe: www.jardindeurope.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *