Watumi festival: peste 250 de artisti

Inscrierile online ale artistilor la Watumi Festival & Fringe s-au incheiat, programul WFF contorizand peste 250 de artisti participanti in cele 2 sectiuni. Noutatea absoluta pe care a oferit-o acest festival artistilor – participarea libera si neingradita a oricarui artist in sectiunea Fringe – a avut un raspuns extraordinar in randul acestora, fiind primita cu entuziasm si interes, dovada fiind numarul foarte mare de inscrieri in doar 4 saptamani.

Manifestarile artistice cele mai numeroase de la Watumi Festival & Fringe vor fi din aria spectacolelor de teatru, a concertelor de muzica live si a expozitiilor de arte plastice. Astfel, cei prezenti la WFF se vor putea delecta cu peste 30 de spectacole de teatru printre care si multipremiatul spectacol „Doodri Doodri” al companiei Changpa din Coreea de Sud, din Turcia reprezentatii ale Teatrului Antalya Bolge cu „Jurnalul unui nebun” si ale Teatrului de Stat Ankara cu spectacolul pentru copii „Keloglan Kelesgolan”, din Romania trupa AL NostruM cu „Teatru Sport” si „OM.ON.OFF.”, Compania Dell’ Arte cu spectacolul „Alice”,   spectacole de improvizatie cu Improvisneyland, spectacolul „3 Nopti cu Madox” de Matei Visniec si lista continua. Mai bine de 30 de trupe de muzica vor urca pe scena, dintre care amintim The Amsterdams, Șuie Paparude, Blazzaj, Pixels, Mes Quins, Ted Zepi, Rain District, Van Cramp, The Others, La Familia Rustika, Astorpia Tango Quintet – vor sustine concerte live in cele 5 zile ale festivalului. Expozitiile de arta plastica si fotografie precum si proiectiile de filme se vor desfasura pe intreaga durata a festivalului. Strazile Brasovului vor fi populate de numerosi artisti care isi vor expune si vinde lucrarile in targul de handmade. De asemenea, la WFF vor fi si numeroase activitati pentru copii, menite sa le dezvolte acestora creativitatea si imaginatia dar si multe alte evenimente de strada.

Watumi Festival & Fringe se va desfasura atat in spatii de interior cat si in aer liber. WFF incurajeaza artistii sa „iasa in strada”, pentru comunicare si interactiune directa cu publicul, aceasta fiind de altfel si marea calitate a unui festival de Fringe – libertatea si apropierea de public. in acest sens, artistii propun publicului si o serie de workshopuri si activitati interactive cu acces gratuit, pentru a le impartasi celor interesati, din secretele si „culisele” ce stau la baza creatiei lor. Watumi Festival & Fringe ofera publicului sau atat evenimente cu acces liber cat si pe baza de bilete care vor putea fi achizitionate la fata locului.

Watumi Festival & Fringe este primul festival care introduce notiunea de „Fringe” in Romania si care promoveaza arta in toate formele ei. WFF devine astfel o experienta unica pentru artisti, pentru organizatori, pentru media si pentru public. Tocmai de aceea, cei care au gandit si au construit acest festival spera ca, fiecare dintre cei care vor fi prezenti va primi cu deschidere, incredere si bucurie tot ceea ce se intampla in Watumi Festival & Fringe. Pentru ca se intampla ceva!

Vizitati site-ul www.watumi.ro pentru lista completa a artistilor participanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *