La Bookfest 2011, Editura GAMA demonstreaza ca matematica poate fi si distractiva

Sambata, 28 mai, in cadrul Salonului international al cartii Bookfest va avea loc lansarea celui mai nou volum de carte scolara publicat de editura ieseana Gama: Matematica distractiva pentru ciclul primar, de Eduard Dancila si Ioan Dancila. Evenimentul este programat la ora 11.00, la standul din pavilionul C2 (14) al Complexului Expozitional ROMEXPO din Bucuresti.

Conceputa ca un instrument de lucru pentru disciplina optionala cu acelasi nume, lucrarea Matematica distractiva contine patru capitole de probleme trasnite, ce testeaza perspicacitatea, rationamentul, logica si viteza de calcul ale elevilor din ciclul primar. Acestia isi vor putea demonstra abilitatile in cadrul unei ore de curs, improvizate de profesorul Ioan Dancila chiar la standul Editurii Gama.

Copiii vor afla astfel ca matematica nu este o materie de curs anosta, ci una care te invata sa gandesti. La indemnul lui Ioan Dancila, zeci de probleme sugubete se vor rezolva cu zambetul pe buze in cadrul celei mai simpatice lectii de matematica, iar fiecare raspuns corect va fi premiat cu o carte!

Profesorul Ioan Dancila a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si a publicat, din 1974, peste 30 de culegeri si lucrari de matematica la diverse edituri din tara.

La Editura Gama au aparut anul trecut, in cadrul colectiei Matematica, patru carti de exercitii, probleme si teste grila pentru clasele I-IV, semnate de Eduard Dancila si Ioan Dancila: Matematica – clasa I, Matematica – clasa a II-a, Matematica – clasa a III-a si Matematica – clasa a IV-a. Acestea pot fi cumparate de la Bookfest la un pret cu 20% mai mic decat de obicei.

http://www.edituragama.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *