Onward, despre crize, convingeri și … cafea

Onward este o carte scrisa de Howard Schultz, actualul CEO al Starbucks, despre transformarile prin care a trecut compania in vremuri de criza. De mai mult de trei decenii Starbucks a dobandit reputatia de a fi un excelent angajator. Compania este apreciata pentru ca isi procura boabele de cafea respectand principiile fairtrade si pentru ca are in meniu bauturi inovative pentru orice client.

In 2008 insa, dupa ce ani de zile Starbucks s-a concentrat pe o expansiune rapida, toate aceste valori care au facut compania celebra erau puse in pericol. Vanzarile au inceput sa scada cu o viteza alarmanta.

Astfel Howard Schultz revine dupa 8 ani pe pozitia de CEO pentru a ajuta compania sa revina la valorile de baza si pentru a-i reda nu numai bunastarea financiara, dar si sufletul.

Onward este povestea unei transformari, care ofera inspiratie si impresioneaza prin sinceritate. Starbucks a reusit sa obtina iar profit si sustenabilitate fara a sacrifica umanitatea, intr-un moment din istorie care nu a lasat nici o companie neatinsa.

Cititorii pot intra in mintea lui Schultz pe masura ce acesta se confrunta cu propriile limite si cu stilul lui de leadership care este intr-o continua evolutie.

Cititi despre maturizarea unui brand, dar si a unui om de afaceri, a carui filosofie centrala despre management s-ar putea rezuma la “Nu este vorba despre castig, ci despre calea corecta spre castig.”

Schultz ofera auditorului chiar dezideratul lui insusi pentru fiecare zi: Speranta. Oricat de grele ar fi vremurile, viitorul poate sa fie la fel de plin de succes ca si trecutul, indiferent de ceea ce inseamna succesul pentru fiecare.

http://www.books-express.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *