Labirintul Magic, de Philip Jose Farmer

Suna interesant de la inceput. Povestea am gasit-o pe blogul Nemira, o initiativa laudabila a editurii. Dar sa vedem despre ce este vorba. De-a lungul anilor Sam Clemens in vasul sau Nu se inchiriaza si Regele Ioan in Rex Grandissimus s-au urmarit de-a lungul raului, insa lupta ce trebuia sa se desfasoare intre ei nu s-a materializat datorita distantei ce ii despartea. Ura lui Sam insa ramane intensa si razbunarea il motiveaza kilometru cu kilometru. Intre timp colaboratorii lui isi dau seama ca toti cei care spun ca sunt nascuti dupa 1983 sunt agenti ai Eticilor povestile lor despre viata pe Pamant sunt doar un mod de a se recunoaste intre ei.

Lumea Fluviului incepe sa isi piarda din putere iar pietrele ce aduceau hrana zilnica celor ce traiau aici sufera defectiuni. Malul drept al fluviului este complet afectat si nici o piatra nu mai functioneaza. In urmatoarele 24 de ore toata populatia de pe malul drept avanseaza pe malul stang in cautarea hranei. Jumatate din populatia planetei moare in luptele ce urmeaza. In cazul in care nu va dati seama de magnitudine, asta inseamna 18 miliarde de oameni de trei ori populatia Pamantului.

Cele doua vapoare, ultimele constructii navale din istoria omenirii, ajung in sfarsit unul in apropierea celuilalt si comandantii se pregatesc pentru lupta finala. Totusi pericolele ce pasc cele doua nave vin si din alte directii: pe fiecare vas se afla agenti ai eticilor care ar putea sabota lupta, iar navele se afla pe teritoriul credinciosilor Bisericii Celei de-a Doua Sanse ce ar putea recurge la scufundarea unuia dintre vapoare pentru a preveni varsarea de sange.

Lupta efectiva este magistral descrisa, rasturnarile de situatie, curajul si motivatia pe care o au personajele razbat puternic din paginile cartii. Richard Burton apare din nou in acest volum, de data aceasta pe vasul Regelui Ioan, si participa intr-o scena de capa si spada de mare finete, o lupta serioasa si amuzanta in acelasi timp cu Cyrano de Bergerac. Dupa marea lupta supravietuitorii hotarasc sa continue in incercarea lor de a ajunge la capatul fluviului.

Citeste mai departe pe blogul Nemira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *